Η Facebook εξαγοράζει την Oculus VR έναντι $2 δισ. για να φέρει την εικονική πραγματικότητα σε 1+ δισ. χρήστες!

oculus-vr-facebook

Να και μια εξαγορά που σίγουρα δεν περιμέναμε. Η Facebook εξαγόρασε την Oculus VR, την εταιρεία που κατασκεύασε το headset εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift, έναντι $2 δισ. και θα προσαρτήσει την ομάδα της σε ξεχωριστό τμήμα της εταιρείας χωρίς να "σκοτώσει" τα προηγούμενα projects για virtual reality gaming.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το όραμα της Facebook είναι να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της Oculus VR για projects που δεν αφορούν αποκλειστικά το gaming, όπως για παράδειγμα να τοποθετεί τους χρήστες του μέσω εικονικής πραγματικότητας "μέσα" σε γήπεδα ή αίθουσες διδασκαλίας.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πως θα εκμεταλλευτούν τελικά τις δυνατότητες της Oculus VR, αλλά το σίγουρο είναι ότι βλέπουν το μέλλον στην εικονική πραγματικότητα και θέλουν να έχουν τον πρώτο λόγο. Άλλωστε, έχουν στη διάθεση τους μια database 1+ δισ. χρηστών για να δοκιμάσουν οτιδήποτε.

Για την ιστορία να σημειωθεί ότι ο δημιουργός του Minecraft ανακοίνωσε μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter ότι ακυρώνει τη συμφωνία με την Oculus VR, επειδή το Facebook τον τρομάζει...

[Facebook]

Loading