Facebook: Διέγραψε την επίσημη σελίδα γαλλικής κωμόπολης λόγω...υβριστικού ονόματος

Ο αλγόριθμος του Facebook σχεδόν απολυταρχικά, θα λέγαμε, αποφάσισε να διαγράψει το λογαριασμό της γαλλικής πόλης Ville de Bitche, χωρίς καμία προειδοποίηση.

Πρόκειται για μία πόλη των 5.000 κατοίκων, η οποία τον περασμένο μήνα απηύθυνε αμέτρητες εκκλήσεις προς το Facebook της Γαλλίας, επιζητούμενη τους λόγους διαγραφής της σελίδας αλλά και την επαναφορά της. Στο μεσοδιάστημα, ωστόσο, δημιούργησαν μία νέα σελίδα για την Ville de Bitche, συμπεριλαμβανομένου του ταχυδρομικού κώδικα.

Η Ville de Bitche, που βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, διαθέτει ιστορική σημαντικότητα ως πόλη, καθώς υπέμεινε αρκετές διαμάχες στο παρελθόν, όπως η πολιορκία από Αυστριακούς στον Εκατονταετή πόλεμο αλλά και τη ναζιστική κατοχή αργότερα.

Ο δήμαρχος της πόλης, Benoît Kieffer ανέφερε ότι η σελίδα διαγράφηκε στις 19 Μαρτίου και η Facebook απέστειλε μία αναφορά, υποστηρίζοντας ότι η σελίδα παραβιάζει τους όρους χρήσης της πλατφόρμας, δίχως να παράσχει καμία περαιτέρω πληροφορία. Ο Kieffer δήλωσε ότι ενδεχομένως ο αλγόριθμος της πλατφόρμας να παρερμήνευσε την ονομασία της πόλης με την αγγλόφωνη υβριστική λέξη.

Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση εγείρεται ένα βασικό ερώτημα: Γιατί ο αλγόριθμος του Facebook δεν χρησιμοποιεί τους ελεγκτικούς φορείς εποπτείας του για προσβλητικό περιεχόμενο σε σελίδες που εμπεριέχουν πράγματι αυτού του είδους το περιεχόμενο;

Στην υπόθεση της Ville de Bitche, ωστόσο, δόθηκε «αίσιο» τέλος, καθώς η Facebook εντόπισε τη λανθασμένη ενέργειά της και επανάφερε εκ νέου τη σελίδα της πόλης. Μάλιστα, ο ίδιος ο πρόεδρος της Facebook στη Γαλλία κάλεσε τον δήμαρχο της πόλης, προκειμένου να τον ενημερώσει ότι η σελίδα αποκαταστάθηκε και απεύθυνε την απολογία του εκ μέρους της εταιρείας.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading