Facebook: Δοκιμάζει την εμφάνιση πληροφοριών από τη Wikipedia μέσα στο κοινωνικό δίκτυο

Όλοι θα έχετε παρατηρήσει ότι όταν ψάχνετε κάτι στη μηχανή αναζήτησης της Google, τότε σας εμφανίζεται δεξιά από τα αποτελέσματα αναζήτησης ένα παράθυρο με τις βασικές πληροφορίες που αντλώνται από την ιστοσελίδα της Wikipedia. Για παράδειγμα, εάν γράψετε στη μηχανή αναζήτησης το όνομα μιας διασημότητας, τότε θα δείτε από δίπλα φωτογραφία, ημερομηνία γέννησης/θανάτου, οικογενειακή κατάστηση, διάσημες φράσεις, δουλειές κ.ά.

Κάτι παρόμοιο ετοιμάζει τώρα και η Facebook, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στην ιστοσελίδα TechCrunch. Αυτή την περίοδο γίνονται δοκιμές σε πολύ περιορισμένο αριθμό χρηστών για την εμφάνιση του info panel με πληροφορίες από το Wikipedia, έτσι ώστε να παρέχουν άμεσα αξιόπιστη πληροφόρηση και να καταπολεμήσουν τα fake news. Ταυτόχρονα, καταφέρνει να κρατά τους χρήστες εντός Facebook για να βρουν αυτό που ψάχνουν χωρίς να μεταβαίνουν σε άλλες μηχανές αναζήτησης.

facebook-wikipedia-screenshot-1.jpg

Είναι μια καλή και χρήσιμη κίνηση, παρόλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος για αυτά που γράφονται στη Wikipedia. Από την άλλη μεριά, είναι σαφέστατα μια απείρως καλύτερη πηγή ενημέρωσης σε σύγκριση με πληθώρα “ενημερωτικών” ιστοσελίδων που γεμίζουν το Facebook με ιστορίες για αγρίους…

facebook-wikipedia-screenshot.jpg

[via]

Loading