Facebook: Δοκιμές για dark mode και COVID tracker στην εφαρμογή Android

Μετά το γενικότερο λανσάρισμα της νέας εμφάνισης για τη desktop έκδοση του Facebook, η εταιρεία ετοιμάζει εξίσου μεγάλες αλλαγές και για τη mobile έκδοση του κοινωνικού δικτύου, οι οποίες δοκιμάζονται ήδη σε μια μικρή μερίδα χρηστών.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα 9to5google, η Android έκδοση του Facebook θα αποκτήσει επιτέλους το περίφημο dark mode για να μη στραβωνόμαστε τα βράδια, η ενεργοποίηση του οποίου θα γίνεται άμεσα με έναν διακόπτη μέσα από την εφαρμογή ή σύμφωνα με την καθολική εντολή που μπορεί να έχεις δώσει από τις γενικές ρυθμίσεις της συσκευής σου (από Android 10 και έπειτα).

facebook-covid.jpg

Μια άλλη προσθήκη θα είναι η ενσωμάτωση εργαλείου που ενημερώνει για τα κρούσματα COVID-19 κοντά στην τοποθεσία του χρήστη και τον γενικό αριθμό για τη χώρα, με τα δεδομένα να ενημερώνονται ανάλογα με τη χρονική περίοδο που επιλέγει ο χρήστης (π.χ. κάθε εβδομάδα). Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν θα περιοριστεί στις ΗΠΑ ή αν θα υπάρχει αντίστοιχο εργαλείο για κάθε χώρα.

facebook-covid-1.jpg

Τέλος, η Facebook ετοιμάζει νέα εμφάνιση και για την ενότητα “Time on Facebook”, με διαχωρισμό σε διαφορετικά τμήματα με μορφή πλέγματος για πιο ξεκάθαρο έλεγχο του χρόνου που ξοδεύεις στην εφαρμογή.

facebook-time-ui.jpg

Δεν υπάρχει κάτι επίσημο για το λανσάρισμα των νέων λειτουργιών, αλλά από τη στιγμή που δοκιμάζονται είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τις δούμε στο σχετικά κοντινό μέλλον.

[via]

Loading