Η Facebook επεκτείνει την «μαύρη λίστα» των URL και προσφέρει δωρεάν antivirus

facebook

Η ολοένα και αυξανόμενη δημοτικότητα του Facebook ανάγκασε την εταιρεία να ανεβάσει τα επίπεδα ασφαλείας κατά την διαδικασία δημοσίευσης συνδέσμων. Συγκεκριμένα, το σύστημα ενσωματώνει τις «μαύρες λίστες» από τις Microsoft, McAfee, Sophos, Symantec και TrendMicro και έτσι η βάση κακόβουλων συνδέσμων έχει πλέον μεγαλώσει σημαντικά, οπότε κάθε φορά που κάνετε κλικ κάποιον σύνδεσμο που μπορεί να περιέχει malware θα προειδοποιηθείτε κατάλληλα.

Εκτός από την αναβάθμιση της «μαύρης λίστας» η Facebook ανακοίνωσε και το AV Marketplace, ένα νέο μέρος όπου μπορείτε να βρείτε δοκιμαστικές εκδόσεις έξι μηνών για εφαρμογές όπως το Norton Anti-Virus 2012, TrendMicro Titanium Security Essentials (PC) και TrendMicro Smart Surfing (Mac). Η συμφωνία αυτή είναι η πρώτη φορά που η TrendMicro ή Symantec προσφέρει trial έκδοση έξι μηνών. «Πιστεύουμε ότι εξοπλίζοντας τους χρήστες μας με λογισμικό antivirus θα τους βοηθήσουμε να μείνουν ασφαλείς οπουδήποτε και αν βρίσκονται στο Διαδίκτυο», δήλωσε εκπρόσωπος της Facebook.

[via TheVerge]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr. Follow me on twitter and facebook
This entry was posted in Facebook, Internet. Bookmark the permalink.

2 Responses to Η Facebook επεκτείνει την «μαύρη λίστα» των URL και προσφέρει δωρεάν antivirus

  1. Pingback: Facebook, βελτίωση της ασφάλειας κατά ιών με το Malware Checkpoint

  2. Pingback: Facebook AV Marketplace: Συνεργασία με 7 νέες antivirus εταιρείες