Facebook και Instagram απειλούν με χρεώσεις;

Μετά την κυκλοφορία του iOS 14.5, κατά την οποία προστέθηκε η δυνατότητα προστασίας του απορρήτου των χρηστών, απενεργοποιώντας την ανίχνευση των δεδομένων για την προβολή διαφημίσεων, η Facebook αποφάσισε να ανταποδώσει τα πυρά, καθώς πλήττεται ανεπανόρθωτα.

Το Facebook και το Instagram ξεκίνησαν να εμφανίζουν μία προτροπή, η οποία αναφέρει ότι οι χρήστες πρέπει να αποδεχτούν την παρακολούθηση των δεδομένων τους, αν θέλουν να διατηρήσουν τις εφαρμογές δωρεάν.

Ωστόσο, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί το γεγονός ότι πρόκειται για ένα μήνυμα με μάλλον εκβιαστικό χαρακτήρα. Αναφέροντας στους χρήστες ότι η παρακολούθηση των δεδομένων τους είναι απαραίτητη για να διατηρήσουν τις εφαρμογές Facebook και Instagram δωρεάν, αυτομάτως οδηγεί στο συμπέρασμα πως μία ενδεχόμενη περίπτωση απενεργοποίησης της παρακολούθησης της δραστηριότητας τους ισοδυναμεί με πληρωμή των εφαρμογών.

facebook-instagram-ios-free.jpg


Σύμφωνα με την Apple, πρέπει κατηγορηματικά να αναφέρονται οι λόγοι ενεργοποίησης της συλλογής των δεδομένων των χρηστών από εφαρμογές και ιστότοπους. Η Facebook επέλεξε να προβεί σε έναν μη δημοκρατικό τρόπο με αυτή την κίνηση. Υπενθυμίζεται, επίσης, πως ο CEO της Facebook, Mark Zuckerberg, είχε αφήσει ένα ανοιχτό ενδεχόμενο στο παρελθόν για μία συνδρομητική έκδοση του Facebook.

Απομένει να δούμε αφενός πώς θα ανταποκριθούν οι χρήστες σε αυτή την ενέργεια της Facebook, αφετέρου πώς θα απαντήσει η Apple στην απειλητική τακτική της εταιρείας. Ιδίως, όταν η Apple είχε καταστήσει σαφές ότι οι εφαρμογές που αντιτίθενται στους νέους κανόνες της θα αποκλείονται από το App Store.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading