Συνδρομητικό Facebook; Ο Zuckerberg αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για πρώτη φορά στην ιστορία!

Η πρώτη ημέρα της περιβόητης κατάθεσης του Mark Zuckerberg ενώπιον των γερουσιαστών του Κογκρέσου απέδειξε ότι ο Mr. Facebook δεν προτίθεται να καταθέσει τόσο εύκολα τα όπλα προς απογοήτευση όσων τον πιέζουν να παραιτηθεί και επεφύλασσε ορισμένες αρκετά ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις. Θα ξεκινήσουμε με αυτήν που πιστεύουμε ότι έχει μεγαλύτερη σημασία, μιας και όλα αυτά τα χρόνια ουκ ολίγοι χρήστες την έχουν "πατήσει" με διάφορα hoaxes.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του, ο Zuckerberg ερωτήθηκε αν το Facebook θα παραμείνει ένα δωρεάν προϊόν για όλο τον κόσμο. Για πρώτη φορά, λοιπόν, στην ιστορία του κοινωνικού δικτύου, ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να δούμε συνδρομητική έκδοση έκδοση του Facebook, καθώς δήλωσε ότι:

"Θα υπάρχει πάντοτε μια έκδοση του Facebook που θα είναι δωρέαν"

Σε παρόμοιο επίπεδο έγιναν και οι δηλώσεις της COO, Sheryl Sandberg, στο Today Show του δικτύου NBC, όταν επεσήμανε πως δεν υπάρχει κάποια επιλογή για τους χρήστες που να τους δίνει τη δυνατότητα να μην μοιράζονται τα δεδομένα τους και για να γίνει αυτό θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα "υπό πληρωμή προϊόν".

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι υπάρχει στα σκαριά συνδρομητική έκδοση του Facebook, αλλά είναι η πρώτη φορά που ακούμε από τα πιο επίσημα χείλη ότι είναι ανοικτοί σε αυτό το ενδεχόμενο! Μόλις χτες, άλλωστε, ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak, ανακοίνωσε ότι θα διαγράψει τον λογαριασμό του στο Facebook δηλώνοντας απογοητευμένος από τις πρακτικές της εταιρείας αλλά ταυτόχρονα τόνισε ότι θα πλήρωνε για μια συνδρομητική έκδοση.

Εσείς τι λέτε; Θα είσασταν ανοικτοί σε μια συνδρομητική έκδοση του Facebook αν σας εγγυόταν (σχεδόν) απόλυτη προστασία των δεδομένων σας και αφαίρεση όλων των διαφημίσεων;

Loading