Facebook: Μπλόκαρε όλα τα ΜΜΕ στην Αυστραλία και την...δική της σελίδα

Κλιμακώνεται η κόντρα μεταξύ Facebook και Αυστραλίας μετά την απόφαση της τελευταίας να προωθήσει το νομοσχέδιο Media Bargaining προς ψήφιση. Με το τελευταίο, η κυβέρνηση της Αυστραλίας θα υποχρεώσει ουσιαστικά τους τεχνολογικούς κολοσσούς να πληρώνουν τα ΜΜΕ για το περιεχόμενο που διαμοιράζονται στα κοινωνικά δίκτυα και γι’ αυτό η Facebook αποφάσισε να υλοποιήσει την απειλή της για μπλοκάρισμα όλων των δημοσιεύσεων από τοπικά και διεθνή ΜΜΕ στο κοινωνικό δίκτυο και το Instagram!

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα από το blog της ότι προχωρά σε μπλοκάρισμα της εμφάνισης και του διαμοιρασμού ειδησεογραφικού περιεχομένου στο Facebook και το Instagram ως απάντηση στο νομοσχέδιο, διότι με το τελευταίο η κυβέρνηση της Αυστραλίας “αδυνατεί να κατανοήσει τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών της Facebook”.

Ήδη εδώ και μερικές ώρες οι χρήστες στην Αυστραλία βλέπουν εντελώς αλλαγμένα τα News Feed των λογαριασμών τους, καθώς δεν υπάρχουν ειδησεογραφικές αναρτήσεις, ούτε μπορούν να διαμοιραστούν οι ίδιοι περιεχόμενο τέτοιας θεματολογίας, ενώ οι χρήστες σε άλλες χώρες δεν μπορούν να δουν περιεχόμενο ή να διαμοιραστούν υλικό που προέρχεται από εκδότες και ΜΜΕ της Αυστραλίας.

Από την πρωτοφανή αυτή πρακτική της Facebook δεν λείπουν τα ευτράπελα, καθώς η μπάλα του μπλοκαρίσματος πήρε μαζί της και ορισμένες κυβερνητικές υπηρεσίες, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και την…ίδια τη σελίδα της Facebook στο Facebook! Σιγά σιγά διορθώνονται αυτά τα λάθη, αλλά είναι γεγονός ότι αλλάζει ριζικά το τοπίο και ενδεχομένως η εξέλιξη της ιστορίας στην Αυστραλία ίσως δείξει τι θα ακολουθήσει στο μέλλον σε όλο τον κόσμο.

Μη ξεχνάμε ότι από το ίδιο νομοσχέδιο απειλείται και η Google, η οποία έχει ενημερώσει ήδη τη Γερουσία της Αυστραλίας πως σε περίπτωση που περάσει το νομοσχέδιο τότε δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να σταματήσει τη λειτουργία του Google Search στη χώρα!

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[Facebook]

Loading