Facebook: Νέο εργαλείο για μεταφορά των posts, notes και photos σε άλλες υπηρεσίες

H Facebook επέλεξε να προσφέρει στους χρήστες της τον απόλυτο έλεγχο των δεδομένων τους, εξού και παρουσίασε δύο νέους τρόπους μεταφοράς των δεδομένων, των δημοσιεύσεων (posts) και των σημειώσεων (notes) τους από την πλατφόρμα.

Το νέο εργαλείο μεταφοράς των δεδομένων ονομάζεται «Transfer your Information», κατά τη χρήση του οποίου μπορείς να μεταφέρεις απευθείας όλα τα δεδομένα σου στα Google Docs, Blogger and WordPress.com. Το συγκεκριμένο εργαλείο θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μία συνέχεια της δυνατότητας που προσφερόταν να αποθηκεύσεις τις φωτογραφίες και τα βίντεό σου στα Backblaze, Dropbox, Google Photos και Koofr.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το «Tranfer Your Information» εισάγοντας τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σου και τότε ξεκινάει η μεταφορά των δεδομένων, τα οποία κρυπτογραφούνται για την ασφαλέστερη μετακίνηση τους.

Προκειμένου να εντοπίσεις το νέο εργαλείο της πλατφόρμας, οδηγήσου στην ενότητα «Your Facebook Information» στις ρυθμίσεις του Facebook και κάνε κλικ στο «Transfer Your Information». Εν συνεχεία, θα ακολουθήσεις μία σειρά οδηγιών για την μεταφορά των δεδομένων σου στις διαθέσιμες υπηρεσίες που θα επιλέξεις.

Η Facebook υποστήριξε ότι το νέο σύστημα που δημιούργησε για τη μεταφορά πολλών τύπων δεδομένων θα υλοποιηθεί με συγκεκριμένες ρυθμίσεις που θα ορίζουν ποια δεδομένα μπορούν να «μετακινηθούν» και ποιος είναι υπεύθυνος για την προστασία των δεδομένων, προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενες παρανοήσεις στο μέλλον.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[FB]

Loading