Facebook: Πρόστιμο ύψους €225 εκατ. από την Ιρλανδία λόγω WhatsApp

Ακόμη ένα πρόστιμο για τη Facebook, αυτή τη φορά από την Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας (DPC), η οποία καλεί την εταιρεία να πληρώσει €225 εκατ. διότι η θυγατρική WhatsApp Ireland δεν παρείχε τις απαραίτητες πληροφορίες στους χρήστες σχετικά με τη χρήση της υπηρεσίας.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβάλει ποτέ η συγκεκριμένη επιτροπή και η δεύτερη μεγαλύτερη που έχει επιβληθεί ποτέ στην Ευρώπη για παραβίαση των κανόνων προστασίας δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απόφαση της DPC αναφέρει ρητά ότι η WhatsApp Ireland απέτυχε να επεξεργαστεί τα δεδομένα των χρηστών με έννομο, δίκαιο και διάφανο τρόπο, απέφυγε να παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες για τον τρόπο συλλογής των δεδομένων των χρηστών με απλή και ξεκάθαρη γλώσσα, απέτυχε να ενημερώσει τους χρήστες για τον τόπο αποθήκευσης των δεδομένων τους, απέτυχε να παρέχει πληροφορίες για πρόσβαση σε εκπρόσωπο της εταιρείας, αλλά και πληροφορίες για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων από third-parties.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2018 και μόλις τον περασμένο Ιούλιο προτάθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων να επανεξεταστούν όλα τα στοιχεία για να αυξηθεί το πρόστιμο. Από την πλευρά της, η WhatsApp Ireland χαρακτηρίζει την ποινή “απόλυτα δυσανάλογη” και θα προχωρήσει σε έφεση διότι οι κατηγορίες αφορούν την πολιτική της υπηρεσίας πίσω στο 2018.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading