Facebook Protect: Αν δεν το ενεργοποίησες μπορεί να κλειδωθείς έξω από τον λογαριασμό σου

Πιθανότατα θα λάβατε και εσείς τις προηγούμενες ημέρες μια περίεργη ενημέρωση από το Facebook που σας ειδοποιούσε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Facebook Protect για τον λογαριασμό σας μέχρι τις 17 Μαρτίου 2022, διαφορετικά θα σας κλείδωνε έξω από τον λογαριασμό σας. Πολύς κόσμος θεώρησε ότι ήταν απλά ένα spam email και δεν έδωσε σημασία, ωστόσο, αποδεικνύεται ότι ήταν αληθινό.

Εμείς καλού κακού προχωρήσαμε έγκαιρα στην ενεργοποίηση του Facebook Protect στους λογαριασμούς μας για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, οπότε δεν γνωρίζουμε από πρώτο χέρι αν υλοποιήθηκε η απειλή του κοινωνικού δικτύου. Τις τελευταίες ώρες, όμως, αρκετοί χρήστες επιβεβαιώνουν ότι έχουν κλειδωθεί έξω από τους λογαριασμούς τους επειδή δεν έδωσαν σημασία στο email.

Η Meta αναφέρει ότι προχώρησε στην εφαρμογή του Facebook Protect για να προστατεύσει τους χρήστες από επιθέσεις των hackers και ειδικότερα όσους σχετίζονται με προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογραφία και κυβερνητικά αξιώματα. Σε γενικές γραμμές, το Facebook Protect ήρθε για να σιγουρέψει πως οι χρήστες έχουν ενεργοποιημένη κάποια επιλογή πιστοποίησης 2 παραγόντων (2FA). Το περίεργο στη δική μας περίπτωση ήταν ότι είχαμε ήδη ενεργοποιημένη εδώ και χρόνια αυτήν την δικλείδα ασφαλείας, αλλά και πάλι μας ζήτησε να προχωρήσουμε την ίδια διαδικασία.

Οι χρήστες που κλειδώθηκαν έξω από τους λογαριασμούς τους σημειώνουν ότι το κοινωνικό δίκτυο τους προσφέρει κάποιους τρόπους για τους επαναφέρουν σε λειτουργία, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις δεν προχωρά καθόλου το αίτημα τους. Υπάρχουν και οι χρήστες που είχαν ήδη ενεργοποιημένο το 2FA και πάλι έμειναν απ’ έξω διότι δεν λαμβάνουν τον έξτρα κωδικό που ζητά το κοινωνικό δίκτυο.

Η Meta δεν έχει σχολιάσει επίσημα το ζήτημα, αλλά φανταζόμαστε πως τα προβλήματα που προέκυψαν σε αυτήν την πρώτη ημέρα εφαρμογής του κλειδώματος των λογαριασμών, θα λυθούν σύντομα. Όπως και να ‘χει, καλό θα είναι να προστατεύετε γενικότερα τους λογαριασμούς σας με 2FA σε οποιαδήποτε εφαρμογή - υπηρεσία προσφέρεται αυτή η δυνατότητα.

Loading