Δεν μπορείς να διαγράψεις το Facebook από ορισμένα smartphones της Samsung

Όπως τελείωσε το 2018, έτσι ξεκινά και το 2019 για τη Facebook. Με μια ακόμη περίεργη ιστορία, αλλά αυτή τη φορά η μπάλα παίρνει και τη Samsung.

Το δίκτυο Bloomberg αποκαλύπτει ότι ορισμένοι κάτοχοι smartphone της Samsung με προεγκατεστημένη την εφαρμογή Facebook, δεν έχουν τη δυνατότητα να τη διαγράψουν από τη συσκευή τους. Αυτό φαίνεται ότι αποτελεί πρόβλημα για αυτούς που έχουν αποφασίσει να αφήσουν έξω από τη ζωή τους το κοινωνικό δίκτυο για οποιονδήποτε λόγο.

Η αναφορά αυτή φέρνει επίσης στο επίκεντρο και το ζήτημα ότι το κοινό γνωρίζει από ελάχιστα έως καθόλου τις συμφωνίες που έχει συνάψει η Facebook τόσο με τη Samsung, όσο και με άλλους κατασκευαστές που προεγκαθιστούν την εφαρμογή στις συσκευές τους. Η Facebook, μάλιστα, αρνήθηκε να γνωστοποιήσει μια επίσημη λίστα των συσκευών στις οποίες έρχεται προεγκατεστημένη η εφαρμογή της.

Στην προκειμένη περίπτωση, η Facebook τονίζει ότι εάν ο χρήστης δεν θέλει να χρησιμοποιεί την εφαρμογή μπορεί πάντοτε να την απενεργοποιήσει (όχι να τη διαγράψει) και με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσει εντελώς η λειτουργία της και η συλλογή δεδομένων.

Κάποιοι αναλυτές, πάντως, σημειώνουν ότι τα Samsung smartphones (πιθανώς και smartphones άλλων κατασκευαστών) έρχονται ουσιαστικά με προεγκατεστημένη μια μη-λειτουργική έκδοση που "ενεργοποιείται" όταν ο χρήστης την ανοίξει για πρώτη φορά και λάβει την κανονική εφαρμογή μέσω update. Τονίζουν, επίσης, ότι όντως η απενεργοποίηση εξασφαλίζει ότι σταματά και οποιαδήποτε δυνατή παρακολούθηση των δεδομένων του χρήστη.

Αναμένουμε επίσημη τοποθέτηση τόσο από τη Facebook, όσο και από τη Samsung και άλλους κατασκευαστές για το ζήτημα.

[via]

Loading