Facebook Shops: Άνοιξε η νέα λειτουργία για αγορές απευθείας από το Facebook

Οι εμπορικές ανησυχίες της Facebook επεκτείνονται από σήμερα για τις επιχειρήσεις στις ΗΠΑ με την ενσωμάτωση μιας νέας καρτέλας στο κοινωνικό δίκτυο που ονομάζεται Facebook Shop. Ουσιαστικά πρόκειται για τη μεταφορά της αντίστοιχης που λάνσαρε στο Instagram πριν από λίγο καιρό και πρακτικά μετατρέπει κάθε επίσημη Page επιχείρησης σε εν δυνάμει κατάστημα.

Η ομάδα Τεχνητής Νοημοσύνης της Facebook χρησιμοποιεί διάφορους αλγορίθμους για να ταξινομεί αυτόματα τα προϊόντα κατά μάρκα, χρώμα, σχέδιο και στυλ, ενώ οι επιχειρήσεις αποκτούν περισσότερα εργαλεία για να διαμορφώσουν κατάλληλα τις Pages, αλλά και να παρακολουθούν καλύτερα τα στατιστικά στοιχεία από την καρτέλα Insights με δυνατότητα preview σε πραγματικό χρόνο.

facebook-shops-checkout.jpg

Ακόμη, η εταιρεία ενσωματώνει υποστήριξη Checkout απευθείας από τα Instagram και Facebook στις ΗΠΑ, για να ολοκληρώνουν οι χρήστες τις αγορές τους χωρίς να φεύγουν από τις δύο εφαρμογές. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας απευθείας με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ως Facebook Shops μέσα από τα Messenger, Instagram Direct και WhatsApp.

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα ανοίξουν τα Facebook Shops και στον υπόλοιπο κόσμο μέχρι στιγμής.

[Facebook]

Loading