Facebook Shops: Ένα δωρεάν marketplace για κάθε μικρή επιχείρηση

Η Facebook είχε προαναγγείλει εδώ και αρκετό καιρό ότι επιθυμεί να στηρίξει τις μικρές επιχειρήσεις με τη δημιουργία του δικού της Marketplace μέσα στο κοινωνικό δίκτυο της και πλέον είναι έτοιμη να το κάνει μέσα από το Facebook Shops.

Πρόκειται για μια νέα πλατφόρμα που επιτρέπει σε οποιαδήποτε μικρή επιχείρηση να εκθέσει και να πουλήσει τα προϊόντα της εντελώς δωρεάν μέσα από το Facebook και το Instagram, διαμορφώνοντας το δικό της “online κατάστημα” με τα δικά της χρώματα και εικόνες.

Η πρόσβαση στο Facebook Shops θα γίνεται μέσα από την σελίδα της εκάστοτε επιχείρησης στο Facebook ή το Instagram, ενώ η επικοινωνία με τους πελάτες θα μπορεί να διεκπεραιωθεί μέσω Messenger, WhatsApp ή Instagram Direct. Μελλοντικά, θα υπάρχει και η δυνατότητα να δεις τον κατάλογο της επιχείρησης και να πραγματοποιήσεις αγορές απευθείας από τις εφαρμογές messaging της Facebook.

instagram-shop.jpg

Το Facebook Shops ξεκίνησε ήδη να εμφανίζεται σταδιακά σε ορισμένες χώρες, αλλά η Facebook δεν θα μείνει μόνο εκεί. Μέσα στο καλοκαίρι θα λανσάρει το Instagram Shop, έναν νέο τρόπο για να βρίσκεις και να αγοράζεις προϊόντα από την καρτέλα Explore της δημοφιλούς εφαρμογής, όπου θα υπάρχουν φίλτρα αναζήτησης για να βρίσκεις συγκεκριμένες μάρκες ή συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντος. Αργότερα, το Instagram Shop θα μεταφερθεί σε ξεχωριστή καρτέλα εντός της εφαρμογής, μια απόφαση που λογικά θα παρθεί εάν υποδεχτεί καλά το κοινό τη νέα δυνατότητα.

facebook-live-shopping.jpg

Σε άμεση σύνδεση με τα παραπάνω, πολύ σύντομα θα είναι εφικτό να ενσωματώνεις links για συγκεκριμένα προϊόντα στα live streams των Facebook και Instagram Pages. Αυτό σημαίνει ότι μια επιχείρηση θα μπορεί μέσα από το Page της να ξεκινά ζωντανές μεταδόσεις με σκοπό την προώθηση των προϊόντων που ενδεχομένως διαθέτει στο Facebook Shop της. Ένα live διαδικτυακό telemarketing δηλαδή

facebook-rewards-programme.jpg

Τέλος, η Facebook αναφέρει ότι εξετάζει την ενσωμάτωση προγράμματος επιβράβευσης για τους χρήστες, οι οποίοι θα μπορούν να το εκμεταλλευτούν για να αγορές στα Facebook Shops.

[Facebook]

Loading