Το Twitter αποσύρει ψεύτικο λογαριασμό του Putin, που ακολουθούσε ο ίδιος ο Putin...

Οι ψεύτικοι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι κάτι που προκαλεί εντύπωση. Το γεγονός, όμως, ότι ένας ψεύτικος λογαριασμός για μια τόσο σημαντική προσωπικότητα παρέμεινε ενεργός για 6 χρόνια, είχε σχεδόν 1 εκατομμύριο followers και τον λάμβαναν υπόψιν τους μεγάλα δίκτυα ενημέρωσης όπως το BBC, προκαλεί σίγουρα την απορία μας.

Ο λόγος για τον χρήστη @putinRF_eng που μέχρι πρότινος θεωρούταν η αγγλόφωνη παρουσία του προέδρου της Ρωσίας, Vladimir Putin (@PutinRF), στο Twitter! Ο λογαριασμός έφερε κανονικά εικόνα προφίλ του προέδρου, το Κρεμλίνο στο φόντο και μάλιστα τον ακολουθούσε ο ίδιος ο Putin, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας (Dmitry Medvedev) και ο επίσημος λογαριασμός της Ρωσικής Κυβέρνησης, ενώ δημοσίευε συχνά links για τις δημόσιες εμφανίσεις του Ρώσου προέδρου.

Τελικά, η Twitter προχώρησε στην απόσυρση του λογαριασμού επειδή έλαβε αναφορά από Ρώσους αξιωματούχους πως πρόκειται για πλαστοπροσωπία. Κανένα σχόλιο, φυσικά, για το γεγονός ότι για μεγάλο διάστημα είχε στους followers και τους προαναφερθέντες....

[via]

Loading