Family Link: Μεγάλη αναβάθμιση για την εφαρμογή γονικού ελέγχου της Google

Η Google επανασχεδιάζει την εφαρμογή γονικού ελέγχου Family Link με νέο και πιο εύχρηστο περιβάλλον χρήσης, αλλά και ορισμένες καλοδεχούμενες λειτουργίες που θα βοηθήσουν τους γονείς να παρακολουθούν, να θέτουν όρια και να διαχειρίζονται τις συσκευές των παιδιών τους.

google-family-link.jpg

Στο νέο περιβάλλον χρήσης του Family Link διακρίνονται τρεις καρτέλες: Highlights, Controls και Location. Στο Highlights βλέπουμε με μια ματιά τις εφαρμογές που εγκαθιστούν και χρησιμοποιούν τα παιδιά, τον χρόνο που ξοδεύουν σε αυτές και χρήσιμες πληροφορίες όπως π.χ. απόπειρες να επισκεφθούν «απαγορευμένες» ιστοσελίδες. Στην καρτέλα Controls υπάρχουν επιλογές για να θέσεις χρονικά όρια και περιορισμούς στην χρήση εφαρμογών, χωρίς να επεμβαίνεις στις βασικές ρυθμίσεις, ενώ από την καρτέλα Location μπορείς να παρακολουθείς που βρίσκονται τα παιδιά και να λαμβάνεις ειδοποιήσεις όταν αλλάζουν τοποθεσία. Νέα λειτουργία και η ειδοποίηση για αιτήματα των παιδιών να κατεβάσουν συγκεκριμένες εφαρμογές ή να λάβουν έγκριση για την πραγματοποίηση κάποιας αγοράς.

Η εφαρμογή Family Link είναι διαθέσιμη για συσκευές Android και iOS, αλλά και σε web έκδοση. Προσφέρει και την δυνατότητα ελέγχου της κύριας εφαρμογής YouTube στα προφίλ που έχουν δημιουργήσει οι γονείς για τα παιδιά τους.

[Google]

Loading