Ακόμη ένα "πείραμα" του Mozilla καταφέρνει να σημειώσει επιτυχία και να μετουσιωθεί σε πραγματικό προϊόν. Αυτή τη φορά έχουμε το Firefox Lockbox, μια απλοποιημένη εφαρμογή password manager που πλέον είναι διαθέσιμη για συσκευές Android.

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν, να αντιγράφουν και να επικολλούν κάθε password που έχουν αποθηκεύσει στο Firefox Lockbox, ενώ μπορούν να επιλέξουν την εφαρμογή από τις ρυθμίσεις της συσκευής τους για να γεμίζει αυτόματα τα αντίστοιχα πεδία όπου χρειάζεται η εισαγωγή του password.

Τα passwords που αποθηκεύει ο χρήστης στο Firefox Lockbox προστατεύονται από κρυπτογράφηση 256-bit και η είσοδος στην εφαρμογή μπορεί να γίνει με εισαγωγή δακτυλικού αποτυπωμάτος ή PIN για μεγαλύτερη ασφάλεια. Υπάρχει και χρονοδιακόπτης για αυτόματο κλείσιμο της εφαρμογής μετά από κάποιο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα.

Το Firefox Lockbox αποτελεί μια πολύ βασική (και δωρεάν) επιλογή για password manager, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει τη λειτουργικότητα των πιο γνωστών 1Password και LastPass. Αν, πάντως, δεν έχετε στη διάθεση σας κάποιο password manager, δεν χάνετε τίποτα να το δοκιμάσετε.

Firefox Lockbox - [Google Play Link]

Advertisements