Fuchsia OS: Έλαβε πιστοποίηση Bluetooth το νέο σύστημα της Google

Με αργούς ρυθμούς έρχονται οι ειδήσεις για το Fuchsia OS, το περίφημο λειτουργικό σύστημα της Google που λέγεται πως κάποια μέρα θα αντικαταστήσει το Android OS και θα χρησιμοποιείται από πληθώρα άλλων συσκευών όπως laptops, tablets, gadgets και IoT. Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες, ούτε επιβεβαίωσε ποτέ τη θεωρία αντικατάστασης, αλλά η ανάπτυξη του συνεχίζεται κανονικά και πρόσφατα είχαμε μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς έλαβε πιστοποίηση από τον οργανισμό Bluetooth SIG.

Το Fuchsia OS είχε έρθει στο προσκήνιο πριν από μερικά χρόνια, όταν κυκλοφόρησε η πληροφορία πως μια ομάδα προγραμματιστών της Google πειραματίζεται με ένα νέο ενιαίο λειτουργικό σύστημα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλων των ειδών τις συσκευές και δεν θα βασίζεται σε Linux kernel. Σε συνέχεια αυτής της πληροφορίας άρχισαν να διαδίδονται φήμες πως χάριν στο Fuchsia OS η Google θα μπορεί να αναβαθμίζει άμεσα όλες τις συσκευές, να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και να υποστηρίζει όλες τις εφαρμογές των Android OS και Chrome OS. Η εταιρεία, μάλιστα, κυκλοφόρησε ένα SDK για να δώσει στους developers τη δυνατότητα μετάβασης από το Android στο Fuchsia χωρίς κόπο και προβλήματα.

Στην πραγματικότητα, όμως, η Google δεν έχει πει και πολλά πράγματα για το Fuchsia OS, τουλάχιστον όχι δημόσια. Δεν επιβεβαίωσε ποτέ ότι προορίζεται για αντικαταστάτη των Android OS και Chrome OS, ενώ το πιθανότερο είναι πως πρώτα θα χρησιμοποιηθεί (αν ολοκληρωθεί η υλοποίηση του) σε συσκευές IoT με οθόνες παρά σε smartphones, tablets και laptops.

Πάντως, η πιστοποίηση που έλαβε από τον οργανισμό Bluetooth SIG είναι πολύ σημαντική και ενδεχομένως να υποδηλώνει πως σχετικά σύντομα θα έχουμε κάτι χειροπιαστό για το Fuchsia OS, έστω και σε επίπεδο συσκευών IoT (π.χ. κάποιο νέο έξυπνο ηχείο).

[via]

Loading