Η Gemalto λανσάρει πιστωτικές κάρτες με αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος για τις πληρωμές

Μέσα στα επόμενα χρόνια, αναμένονται πολλές εξελίξεις στον τομέα των τραπεζικών καρτών. Οι κάρτες της Gemalto έρχονται να συναρπάσουν καθώς θα λειτουργούν με δακτυλικό αποτύπωμα και όχι με κωδικό PIN.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την εφαρμογή αυτών των βιομετρικών καρτών, με την Κύπρο να είναι η πρώτη χώρα που θα τις χρησιμοποιήσει. Η λειτουργία τους θα γίνεται με ανέπαφη μέθοδο πληρωμής, ενώ το όριο συναλλαγών θα είναι μεγαλύτερο από την παραδοσιακή μέθοδο πληρωμής. Επίσης, θα διευκολυνθούν οι καταναλωτές, καθώς η διαδικασία θα είναι αρκετά γρηγορότερη και ευκολότερη.

Οι κάρτες αυτές θα έχουν ένα μικρό αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στην δεξιά μεριά τους. Για να καταχωρηθεί το αποτύπωμά τους, οι καταναλωτές θα πρέπει να μεταβούν στο τοπικό κατάστημα της τράπεζας τους, όπου με τη χρήση ενός tablet θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αξίζει να αναφέρουμε πως τα βιομετρικά δεδομένα θα είναι αποθηκευμένα στην κάρτα. Έτσι θα απουσιάζει ένα κέντρο δεδομένων όπου συνήθως είναι αποθηκευμένα τα στοιχεία των καρτών, καθιστώντας τις βιομετρικές κάρτες ασφαλότερες από τις κανονικές, καθώς οι hackers δε θα μπορούν να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα από το κεντρικό σύστημα δεδομένων.

Ακόμη, σε περίπτωση που αναρωτιέστε για το πως θα χωράνε μπαταρίες σε μια τόσο μικρή “συσκευή”, η απάντηση είναι πως δεν θα υπάρχουν καν μπαταρίες. Η διαδικασία πληρωμής θα πραγματοποιείται με τη βοήθεια μαγνητικών πεδίων μεταξύ της κάρτας και του μηχανήματος πληρωμής.

Όπως προαναφέραμε, η Κύπρος θα είναι η πρώτη χώρα που θα εφαρμόσει την εξής κάρτα, με την Αγγλία να έχει βλέψεις για την εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου πληρωμής.

[via]

Loading