Ghibli Park: Ξεκίνησε η κατασκευή του θεματικού πάρκου στην Ιαπωνία!

Ήταν δίκαιο και θα γίνει πράξη. Η Ιαπωνία ξεκινά την κατασκευή του θεματικού πάρκου Ghibli Park, το οποίο θα βασιστεί προφανώς στις καταπληκτικές anime δημιουργίες του Studio Ghibli και των θρυλικών Hayao Miyazaki, Isao Takahata, Toshio Suzuki και Yasuyoshi Tokuma.

Το Ghibli Park θα στηθεί στη Nagakute (Aichi Prefecture) και θα περατωθεί σε συνεργασία με την τοπική κυβέρνηση, ενώ υπολογίζεται πως θα προσελκύει τουλάχιστον 1.8 εκατ. επισκέπτες ετησίως σε φυσιολογικές συνθήκες (χωρίς πανδημίες κλπ.). Οι δύο πλευρές φιλοδοξούν να διαμορφώσουν τις εμπειρίες για τους επισκέπτες με τη βοήθεια του φυσικού τοπίου, κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο όσο μπορεί να ακούγεται.

Σε πρώτο πλάνο για το άνοιγμα του Ghibli Park θα κατασκευαστούν οι περιοχές - αφιερώματα στις ταινίες My Neighbor Totoro, Howl’s Moving Castle και Spirited Away, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν περισσότερες. Εξυπακούεται ότι θα στηθεί και κινηματογράφος για τις προβολές των ταινιών του Studio Ghibli.

Αν όλα πάνε καλά και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το Ghibli Park θα ανοίξει τις πύλες του το 2022 με τις πρώτες τρεις περιοχές, ενώ το 2024 θα προστεθεί η επόμενη φουρνιά.

[via]

Loading