Google: Ακόμα μεγαλύτερος έλεγχος στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών Android

Η Google πήρε ακόμα μία σωστή και αναμενόμενη απόφαση προκειμένου να δώσει στους χρήστες των συσκευών Android ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο των προσωπικών δεδομένων τους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στο επίσημο blog της πως οι δημιουργοί εφαρμογών θα πρέπει να προσφέρουν στους χρήστες την επιλογή διαγραφής των λογαριασμών και των δεδομένων που έχουν μοιραστεί με την εκάστοτε εφαρμογή, είτε απευθείας από αυτήν, είτε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους.Οι developers θα πρέπει να έχουν συμμορφωθεί με αυτήν την πολιτική έως την 31η Μαΐου 2024.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Google απαιτεί από τους developers να παρέχουν την επιλογή διαγραφής λογαριασμού και δεδομένων και από το web browser, έτσι ώστε να μην περιορίζεται η δυνατότητα μόνο σε όσους χρήστες εξακολουθούν να έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή στις συσκευές τους. Αυτό σημαίνει πως ακόμη και αν έχεις διαγράψει μια εφαρμογή, θα μπορείς να διαγράψεις οτιδήποτε σε αφορά μέσω web browser.

Επιπλέον, η επίσημη σελίδα κάθε εφαρμογής στο κατάστημα Google Play Store θα περιλαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διαγραφής των προσωπικών δεδομένων που έχει συλλέξει στην ενότητα Data Safety.

[Android]

Loading