Google: Ανακοίνωσε AI εργαλεία για τα Docs, Gmail, Slides και Sheets

Η Google τρέχει και δεν φτάνει με την αλματώδη πρόοδο που σημειώνει η OpenAI (και κατ’ επέκτασιν η Microsoft) σε ό,τι αφορά την εκμετάλλευση αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης. Λίγη ώρα πριν την επίσημη ανακοίνωση του GPT-4, η εταιρεία ανακοίνωσε μια σειρά νέων AI λειτουργιών που θα ενισχύσουν διάφορες εφαρμογές της σουίτας Workspace, όπως τα Docs, Gmail, Sheets και Slides.

Στις νέες λειτουργίες συμπεριλαμβάνονται νέες μέθοδοι για την παραγωγή κειμένου και την δημιουργία περιλήψεων στο Google Docs, επιλογή για δημιουργία email με βάση κάποια bullet points που θα σημειώνει ο χρήστης, αλλά και δυνατότητα παραγωγής εικόνων, ήχου και video για τις παρουσιάσεις στο Slides.

Η βιασύνη της Google αντικατοπτρίζεται πλήρως στο γεγονός ότι σε αυτήν την πρώτη φάση θα είναι διαθέσιμες μόνο οι λειτουργίες παραγωγής κειμένου μέσω AI στα Docs και Gmail, και μόνο για ορισμένους «έμπιστους» δοκιμαστές στις ΗΠΑ. Το ευρύτερο λανσάρισμα τους θα πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στη χρονιά, χωρίς να υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιες λειτουργίες θα παρουσιάσει και στο μεθαυριανό event η Microsoft για τις δικές της εφαρμογές παραγωγικότητας, όπως τα Word, PowerPoint και Outlook.

[Google]

Loading