Google και Twitch συμφώνησαν στο $1 δισ. για την εξαγορά της δεύτερης από το YouTube

youtube-twitch

Πέρασαν περίπου δύο μήνες από τότε που ακούσαμε για την πρόθεση της Google να εξαγοράσει τη δημοφιλή υπηρεσία video streaming Twitch και πλέον (σύμφωνα με το VentureBeat) έχουν ολοκληρωθεί οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών για την εξαγορά της δεύτερης από το YouTube έναντι $1 δισ.!

Η υπηρεσία Twitch ιδρύθηκε το 2011 και προσφέρει στους gamers τη δυνατότητα να μοιράζονται σε ζωντανή μετάδοση τη δραστηριότητα τους σε Xbox One, PS4 και PC. Πρόκειται για έναν νέο τρόπο διασκέδασης που έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού (κυρίως των gamers), κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι πριν από 3 χρόνια είχε 3.2 εκατ. ενεργούς χρήστες και σήμερα έχει ξεπεράσει τα 50 εκατ., με το 1.1 εκατ. εξ αυτών να μοιράζονται videos τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

Να σημειωθεί ότι η Google είχε εξαγοράσει το YouTube έναντι $1.6 δισ. το 2006 και τώρα όλοι αντιλαμβανόμαστε που έχει φτάσει η αξία του. Λέτε να συμβεί κάτι παρόμοιο και με το Twitch ή μήπως υπάρχει "ταβάνι" γι' αυτήν την κατηγορία;

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τις δύο πλευρές και μάλιστα έχουν αρνηθεί οποιοδήποτε σχόλιο, πιθανότατα επειδή περιμένουν την οριστική έγκριση από την αρμόδια επιτροπή στις ΗΠΑ.

[via]

Loading