Νέα εφαρμογή της Google εντοπίζει τους περίεργους που κοιτούν την οθόνη του smartphone σας [Video]

Εάν χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τότε σίγουρα θα σας έχει τύχει να παρακολουθείτε κάτι στο smartphone σας και να έχετε την αίσθηση ότι κάποιος κοιτάζει την οθόνη σας πάνω από τον ώμο σας, προφανώς όταν υπάρχει συνωστισμός. Τη λύση σε αυτήν την "υποκλοπή" έρχονται να δώσουν δύο ερευνητές της Google.

Οι Hee Jung Ryu και Florian Schroff ανέπτυξαν μια εφαρμογή που ενεργοποιεί την εμπρόσθια κάμερα του smartphone έτσι ώστε να αναγνωρίζει όχι μόνο τα πρόσωπα, αλλά και πότε τα μάτια του "περίεργου" βρίσκονται καρφωμένα στην οθόνη σας.

Στην δική τους περίπτωση χρησιμοποίησαν το πρώτης γενιάς Google Pixel, με την εφαρμογή να αναγνωρίζει ότι κάποιος κοιτά την οθόνη και αυτόματα να γυρνά από την εφαρμογή Hangouts στο viewfinder της εμπρόσθιας κάμερας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα αυτόν που κοιτά! Μόλις πάρει τα μάτια του από την οθόνη σας, τότε επιστρέφει αυτόματα στο Hangouts.

 

Σίγουρα βρίσκεται σε αρκετά πρώιμο στάδιο, αλλά φαίνεται να δουλεύει αρκετά καλά. Σύμφωνα με τους δημιουργούς, η εφαρμογή λειτουργεί σε διάφορες συνθήκες φωτισμού και μπορεί να αναγνωρίσει τα μάτια των περίεργων μέσα σε μόλις 2ms, επειδή η όλη διαδικασία λειτουργεί μέσα στη συσκευή και όχι σε κάποιον cloud server.

[via]

Loading