Google Assistant 2.0: Η νέα γενιά του ψηφιακού βοηθού είναι εδώ

Από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις της Google στην παρουσίαση των Pixel 4 και Pixel 4 XL, ήταν και η δεύτερη έκδοση του ψηφιακού βοηθού Google Assistant. Η εταιρεία υπόσχεται νέες δυνατότητες, ριζική αλλαγή στον σχεδιασμό και μια πολύ σημαντική επιτάχυνση των διαδικασιών απάντησης στις ερωτήσεις και τα αιτήματα του χρήστη. Ο νέος Google Assistant κάνει πρεμιέρα στα Pixel 4 και Pixel 4 XL για την ώρα μόνο στις ΗΠΑ και μόνο για την Αγγλική γλώσσα.

Αρκετά από τα νέα στοιχεία του Google Assistant 2.0 είχαν συζητηθεί τον περασμένο Μάιο στο πλαίσιο του συνεδρίου Google I/O 2019. Η σημαντικότερη αλλαγή είναι το γεγονός ότι πλέον λειτουργεί σχεδόν αποκλειστικά στη συσκευή του χρήστη και όχι με αποστολή των αιτημάτων σε κάποιον server. Αυτό μεταφράζεται αυτόματα σε μεγαλύτερη ταχύτητα και μεγαλύτερη προστασία για τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη. Η εκτέλεση των διαδικασιών on-device έγινε εφικτή χάριν στους νέους αλγορίθμους που απαιτούν μόλις 500MB αποθηκευτικού χώρου αντί για 100GB που ίσχυε στην πρώτη έκδοση.

Από πλευράς λειτουργικότητας, θα είναι αρκετά πιο φυσιολογική η επικοινωνία με τον Google Assistant 2.0, αφού δεν θα απαιτείται η εκφώνηση του “Hey, Google” πριν από κάθε εντολή. Από τη στιγμή που ενεργοποιείται ο ψηφιακός βοηθός θα μπορείς να δίνεις μια σειρά διαφορετικών εντολών χωρίς να διακόπτεται η επικοινωνία μαζί του.

Αναμένουμε το λανσάρισμα του νέου Google Assistant σε πληθώρα από Android smartphones, αν και δεν είναι σίγουρο ότι θα προωθηθεί σε όλες τις υπάρχουσες συσκευές.

Loading