H Google ανακοινώνει το Blink, τη νέα open-source rendering μηχανή για το Chromium που βασίζεται στο WebKit με την υποστήριξη της Opera

 

Chromium Logo

Μια πολύ σημαντική ανακοίνωση έκανε σήμερα η Google που ενδεχομένως μπορεί να διαμορφώσει το μέλλον του Web. H εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τη μηχανή WebKit στον Chromium, το project που χρησιμοποιείται στον δημοφιλή Chrome browser, για χάριν του Blink, τη νέα open source rendering μηχανή που βασίζεται στο WebKit.

«Τo Chromium χρησιμοποιεί διαφορετικές multi-process αρχιτεκτονικές από άλλους WebKit browsers και η υποστήριξη αυτών όλα αυτά τα χρόνια έχει δημιουργήσει μεγάλη πολυπλοκότητα στα WebKit και Chromium projects», αναφέρει η εταιρεία σε δημοσίευμά της. «Αυτό έχει μειώσει τον ρυθμό της καινοτομίας και για αυτό παρουσιάζουμε σήμερα το Blink, μια νέα open source μηχανή που βασίζεται στο WebKit».

H Google σημειώνει ότι η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη υπόθεση. «Ξέρουμε ότι η παρουσίαση μιας νέας μηχανής μπορεί να έχει σημαντική επίπτωση στο Web. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι το να έχουμε πολλαπλές μηχανές - όπως και το να έχεις πολλούς browsers - θα οδηγήσει στην καινοτομία σταδιακά βελτιώνοντας το οικοσύστημα».

Στον δρόμο που χαράσσει η Google φαίνεται ότι συνοδοιπόρος θα είναι και η Opera, η οποία δήλωσε ότι θα συμμετέχει στην ανάπτυξη του Blink μελλοντικά επιλέγοντας αυτή την αρχιτεκτονική για τους browsers της.

[via Google]

Loading