Η Google εξαγοράζει τη διαφημιστική εταιρεία Admeld!

H Google κατέβαλε το ποσό των $400 εκατομμυρίων για να εξαγοράσει μια από τις μεγαλύτερες online διαφημιστικές εταιρείες με το όνομα Admeld!

Η AdMeld ιδρύθηκε το 2007 και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε διαφημιστικό κολοσσό με 500 πελάτες παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων το FOX News, η Hearst Television, το Discovery Channel και το The Weather Channel. Η έδρα της είναι στη Νέα Υόρκη, αλλά έχει γραφεία και σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπως το Σαν Φρανσίσκο, το Λονδίνο, το Βερολίνο και το Τορόντο.

Ο Αντιπρόεδρος της Google, Neal Mohan επιβεβαιώνει τη συμφωνία αναφέροντας:

"Έχουμε επενδύσει πολύ στη βελτίωση των εργαλείων μας και έχουμε σημειώσει σπουδαία πρόοδο, αλλά μπορούμε και καλύτερα."

Το περίπλοκο σύστημα της Google καλύπτει αυτή τη στιγμή τα πάντα στο χώρο της online διαφήμισης, από διαφημίσεις κειμένου που εμφανίζονται όταν ο χρήστης κάνει search  μέχρι sponsored κανάλια στο YouTube.

Ο ρόλος της Admeld είναι να κάνει όλα αυτά να συνυπάρξουν ομαλά, παρέχοντας ταυτόχρονα στους εκδότες μεγαλύτερη ευελιξία σχετικά με το πώς θα εμφανίζεται το περιεχόμενο τους.

Όπως αναφέρει ο CEO της Admeld, Michael Barrett:

"Φανταζόμαστε ότι η κοινή συνεισφορά μας θα παρέχει στους εκδότες τη δυνατότητα να λάβουν πιο ενημερωμένες, αποδοτικές και επικερδείς αποφάσεις σχετικά με τις online διαφημίσεις."

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι η αγορά της Admeld είναι η έκτη μεγαλύτερη στην ιστορία της Google!

[πηγή tgdaily]
Loading