Η Google βλέπει κεραίες WiFi σε μπαλόνια…

Google WiFi Balloons

Μια αναφορά της Wall Street Journal, λέει ότι η Google σκέφτεται να αγοράσει ή να συνεργαστεί με την Space Data Corp, μια εταιρία που κατασκευάζει μπαλόνια-κεραίες για δίκτυα WiFi. Αν κάτι τέτοιο σας φαίνεται παράξενο σκεφτείτε ότι αυτά τα μπαλόνια-αερόστατα-κεραίες θα μπορέσουν να προσφέρουν ασύρματο Internet σε περιοχές που δεν είναι εύκολο να υπάρξουν δίκτυα ή συμβατικές κεραίες.

Το κόστος τους είναι σχετικά χαμηλό (περίπου 50 δολάρια για την “εκτόξευση” και 1500 δολάρια για τον εξοπλισμό WiFi). Το μοναδικό ίσως πρόβλημα είναι ότι τα μπαλόνια πηγαίνουν προς τα πάνω… και εντός 24ωρών θα φτάνουν στα ανώτερα όρια της ατμόσφαιρας όπου και θα καταστρέφονται.

Το θέμα είναι ότι η Google πιστεύει ότι μπορεί να τα κατασκευάζει πολύ πιο οικονομικά και ότι θα χρειάζονται μόλις 370 τέτοια μπαλόνια για να κτιστεί ένα δίκτυο WiMax το οποίο θα καλύψει τις ΗΠΑ. Αν το συγκρίνετε αυτό με τις 22.000 κεραίες που απαιτούνται για κάτι αντίστοιχο (με τον παραδοσιακό τρόπο) γίνεται εύκολα κατανοητό ότι δεν πρόκειται απλά και μόνο για μια τρελλή ιδέα…

About Yannis Elpidis

Computer hardware, electronics και φωτογραφία.
This entry was posted in Google. Bookmark the permalink.