Chrome 67: Διαθέσιμη η νέα έκδοση με password-free λειτουργία και βελτιώσεις για την εικονική πραγματικότητα

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του προγράμματος περιήγησης Google Chrome, το Chrome 67. Η συγκεκριμένη έκδοση συμπεριλαμβάνει λειτουργίες όπως η σύνδεση χωρίς κωδικό πρόσβασης με τη βοήθεια του προτύπου WebAuthn, ενώ επίσης η υποστήριξη σε αισθητήρες και VR headsets θα είναι βελτιωμένη.

Το πρότυπο WebAuthn δίνει πρόσβαση στο λογαριασμό των χρηστών του, χρησιμοποιώντας βιομετρικά δεδομένα, εφαρμογή κινητού ή μέσω μιας φορητής συσκευής όπως το YubiKey. Έτσι, μπορεί να αντικαταστήσει τους κωδικούς πρόσβασης ή να τους παρέχει πιο εξελιγμένη πιστοποίηση, καθιστώντας το πολύ πιο ασφαλές. Το WebAuthn έκανε το ντεμπούτο του τον προηγούμενο μήνα μαζί με την κυκλοφορία του Firefox 60, και θα είναι διαθέσιμο σύντομα και στον Microsoft Edge.

Ο Google Chrome 67 υποστηρίζει, επίσης, το Generic Sensor API, το οποίο επιτρέπει σε web εφαρμογές να εκμεταλλευτούν διάφορα components, όπως επιταχυνσιόμετρα και αισθητήρες ambient light. Για παράδειγμα, μια εφαρμογή web θα μπορέσει να παρουσιάσει ένα τρισδιάστατο μοντέλο, το οποίο και θα μπορείτε να δείτε από πολλές διαφορετικές γωνίες απλά και μόνο περιστρέφοντας την συσκευή σας.

Τέλος, ο Chrome 67 υποστηρίζει το WebXR Device API, που κάνει την VR εμπειρία σας πιο αρμονική σε αρκετές διαφορετικές συσκευές.

Loading