Συνεχίζονται οι ευχάριστες ανακοινώσεις από τη Google σχετικά με λειτουργίες που θα έρθουν σύντομα στον Chrome browser. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι από τη έκδοση Google Chrome 64 και έπειτα θα μπλοκάρει την αυτόματη ανακατεύθυνση (redirect) σε άλλες ιστοσελίδες όταν ο χρήστης δεν έχει πατήσει πουθένα, τόσο για λόγους ασφαλείας, όσο και για να σταματήσει αυτή η εκνευριστική πρακτική που πολλές φορές μπορεί να οφείλεται σε third-party κώδικα (π.χ. κάποια διαφήμιση) μέσα σε μια ιστοσελίδα.

 

Επίσης, με την έκδοση Chrome 65 θα μπλοκάρει και μια άλλη εκνευριστική ενέργεια: ορισμένες φορές πατάς ένα link, αυτό ανοίγει σε νέα καρτέλα και αυτόματα η σελίδα απ' όπου πάτησες το link σε ανακατευθύνει σε κάποια διαφήμιση. Ουσιαστικά, αυτή η πρακτική ακολουθείται από ορισμένους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων ή διαφημιστές για να παρακάμπτουν το μπλοκάρισμα των pop-up διαφημίσεων, αλλά φτάνουμε στο τέλος του δρόμου και για αυτήν την "πονηριά".

Τέλος, η Google θα αρχίσει να μπλοκάρει και όλα τα στοιχεία που μπορεί να βρίσκονται σε μια ιστοσελίδα είτε "μεταμφιεσμένα" είτε αόρατα και οδηγούν τον χρήστη σε άλλες ιστοσελίδες ή αρχίζουν αναπαραγωγή video ή download.

[Google]

Advertisements