Ο Donald Trump κατηγορεί τη Google ότι μαγειρεύει τα αποτελέσματα αναζήτησης για να εμφανίζει ειδήσεις εναντίον του [Video]

Τα ωραία συνεχίζονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με τον πρόεδρο Donald Trump και τη Google, αφού ο πρώτος κατηγορεί τη δεύτερη ότι "καταπνίγει τη φωνή των Συντηρητικών" και μάλιστα δημοσίευσε ένα video-επίθεση κατά της εταιρείας μέσα από τον επίσημο προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter. Νωρίτερα, επίσης, είχε κατηγορήσει εκ νέου τη Google ότι ο όρος αναζήτησης "Trump News" αποφέρει ως επί το πλείστον αρνητικές ειδήσεις κατά του προέδρου των ΗΠΑ και εμμέσως πλην σαφώς θεωρεί ότι τα αποτελέσματα είναι "μαγειρεμένα" για να τον χτυπήσουν.

Από την πλευρά της, η Google έσπευσε να διευκρινήσει ότι ο αλγόριθμος για τα αποτελέσματα αναζήτησης λειτουργεί καθαρά με γνώμονα την εμφάνιση των πιο σχετικών απαντήσεων μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Το Google Search δεν χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση καμίας πολιτικής ατζέντας και ιδεολογίας, ούτε χειραγωγείται.

Σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό ότι καταπνίγει τη φωνή των Συντηρητικών και συγκεκριμένα ότι δεν πρόσθεσε link στην αρχική σελίδα της για την ετήσια ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου σε αντίθεση με την αντιμετώπιση που είχε ο Barack Obama τα προηγούμενα χρόνια, η Google αποδεικνύει ότι ο Trump ψεύδεται με ένα screenshot από το Internet Archive της 30ης Ιανουαρίου, ενώ έσπευσε να διευκρινήσει τα εξής:

"Στις 30 Ιανουαρίου 2018, προσθέσαμε το link για τη ζωντανή μετάδοση της ομιλίας του Προέδρου Trump στην αρχική σελίδα google.com. Ιστορικά δεν προωθούμε την πρώτη ομιλία των νέων Προέδρων ενώπιον του Κογκρέσου και γι' αυτό δεν υπήρχε σχετικό link το 2009 και το 2017. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο για το 2018"

Να σημειωθεί ότι το αρχικό tweet του Trump διεγράφη, αλλά μετά από λίγη ώρα επανήλθε στον αέρα και μπορείτε να το δείτε στη συνέχεια:


[via]

Loading