Google Duo: Ξεκινά από σήμερα η διάθεση της νέας υπηρεσίας video κλήσεων για Android/iOS [Video]

google_duo_top

Τρεις μήνες πέρασαν από την παρουσίαση των Google Allo και Google Duo, δύο νέες υπηρεσίες για messaging και video κλήσεις αντίστοιχα, οι οποίες έρχονται να αντικαταστήσουν (όπως φαίνεται) οριστικά το Hangouts που με τη σειρά του θα παραμείνει ενεργό σταδιακά μόνο για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς. Από σήμερα ξεκινά η διάθεση του Google Duo για συσκευές Android και iOS, ενώ αναμένεται πολύ σύντομα και η διάθεση του Google Allo.

Google Duo

Πρόκειται για υπηρεσία πραγματοποίησης video κλήσεων που λειτουργεί περίπου με τον ίδιο τρόπο. Με βάση τον αριθμό τηλεφώνου του χρήστη βρίσκει διαθέσιμες επαφές που χρησιμοποιούν επίσης την υπηρεσία και οι δύο συνομιλητές (αρχικά θα υποστηρίζει μόνο συνομιλίες 1 προς 1) θα μπορούν να έχουν video επικοινωνία τύπου Facetime σε ποιότητα HD 720p, ακόμη και μεταξύ των δύο πλατφορμών Android – iOS.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει η λειτουργία Knock Knock που επιτρέπει στον παραλήπτη να δει στο video ποιος τον καλεί προτού απαντήσει στην κλήση, ενώ και εδώ οι συνομιλίες είναι κρυπτογραφημένες end-to-end. Τέλος, η Google δηλώνει ότι η ποιότητα θα είναι μεν κατά βάση HD 720p, αλλά μπορεί να χειροτερεύει ανάλογα με το σήμα των δύο χρηστών και παράλληλα υπόσχεται ομαλή μετάβαση της video κλήσης από δίκτυο τηλεφωνίας σε WiFi και τούμπαλιν.

google_duo_1

Google Duo - [Google Play Link]

Google Duo - [App Store Link]

Loading