Από το καλοκαίρι του 2016 ακούμε διάφορα για το Fuchsia OS, το νέο λειτουργικό σύστημα της Google που φημολογείται ότι θα αποτελέσει την ενιαία πλατφόρμα για κάθε είδους συσκευή στο μέλλον (laptops, smartphones, tablets, smartwatches, IoT), αλλά για την ώρα χαρακτηρίζεται ως πειραματικό project που δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει τα Chrome OS και Android OS.

Ήδη έχουμε πάρει μια πρώτη γεύση για το Fuchsia OS και γνωρίζουμε ότι υποστηρίζει και την γλώσσα προγραμματισμού Swift της Apple, ενώ τώρα μας έρχονται νέες πληροφορίες που αναφέρουν ότι η Google έχει ξεκινήσει τις δοκιμές στο Pixelbook παρέχοντας τις απαραίτητες οδηγίες για εγκατάσταση σε όσους developers θέλουν να πειραματιστούν. Παράλληλα, καταγράφεται στα έγγραφα του Fuchsia OS ότι υποστηρίζεται επίσημα και από τα Acer Switch Alpha 12 και Intel NUC.

Για την ώρα τα πράγματα παραμένουν "θολά" για το μέλλον του Fuchsia OS και τα σχέδια της Google. Δεν αποκλείεται τα αποτελέσματα των δοκιμών να καθορίσουν το μέλλον του project, κάτι που θα μάθουμε λογικά στο Google I/O 2018 το Μάιο.

[via]

Advertisements