Google Gemini: Διαθέσιμη η εφαρμογή για το AI chatbot και στην Ευρώπη

Η εφαρμογή Google Gemini για συσκευές Android επεκτείνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εφαρμογή λανσαρίστηκε στις ΗΠΑ νωρίτερα φέτος, όταν το AI chatbot της Google μετονομάστηκε από Bard σε Gemini.

Για τους χρήστες των συσκευών iOS, το chatbot Gemini είναι διαθέσιμο ως καρτέλα μέσα στην εφαρμογή Google. Εδώ να πούμε ότι οι χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να περιμένουν μερικές εβδομάδες μέχρι να φτάσει το Gemini στις συσκευές τους, καθώς το νέο λανσάρισμα γίνεται σταδιακά.

Η εφαρμογή Gemini για Android απαιτεί smartphone με μνήμη RAM τουλάχιστον 2GB και θα πρέπει να τρέχει Android 10 (ή νεότερη έκδοση). Το chatbot προορίζεται να αντικαταστήσει το Google Assistant στις συσκευές Android, αλλά δεν υποστηρίζει αρκετές λειτουργίες, όπως τον έλεγχο των media, τις υπενθυμίσεις και τις ρουτίνες.

Η Google έχει προσπαθήσει να καλύψει το κενό λειτουργιών του Gemini κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, για παράδειγμα, προσθέτοντας τη δυνατότητα αναπαραγωγής τραγουδιών από το YouTube Music, αυτόματης εκκίνησης πλοήγησης στο Google Maps και πολλά άλλα μέσω διαφόρων επεκτάσεων. Η Google συνεργάστηκε επίσης με την Opera για να καταστήσει τα μοντέλα AI του Gemini μέρος του browser AI Aria της Opera, και η εταιρεία αναμένεται να φέρει τις απαντήσεις του Gemini σε πραγματικό χρόνο στην έκδοση για κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με μια σελίδα υποστήριξης, η εφαρμογή Google Gemini για Android μπορεί να κατέβει σε περισσότερες από 150 χώρες παγκοσμίως και υποστηρίζει 19 γλώσσες.

Gemini - [Google Play Store Link]

Loading