Google Home: Μια συσκευή-προσωπικός βοηθός τύπου Amazon Echo [Video]

google_home

Η Google αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης σε ένα πραγματικό προϊόν και αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς είναι το Google Home.

Πρόκειται για μια συσκευή τύπου Amazon Echo, η οποία ενσωματώνει ηχείο Bluetooth και μικρόφωνο για να έχεις πρόσβαση στον ψηφιακό βοηθό Google Now και στη μηχανή αναζήτησης χωρίς να χρειάζεσαι το smartphone ή το tablet σου. Ο χρήστης μπορεί να το χρησιμοποιεί σαν ηχείο για να ακούει μουσική, να στέλνει videos (cast) στην τηλεόραση, να λαμβάνει απαντήσεις στις ερωτήσεις του (π.χ. για τον καιρό), να πραγματοποιεί κρατήσεις σε εστιατόρια, να μαθαίνει το πρόγραμμα του (αν έχει συνδέσει τον λογαριασμό του στο Calendar) κλπ. Το Google Home εκπαιδεύεται, επίσης, με τον καιρό στις συνήθειες του χρήστη για ακόμα πιο στοχευμένες απαντήσεις.

google_home_2

Ακούγεται ενδιαφέρον, αλλά υπάρχουν αρκετά ζητήματα που πρέπει να λυθούν μέχρι να κυκλοφορήσει. Προς το παρόν δεν υποστηρίζει πολλαπλούς λογαριασμούς Google (για χρήση από πολλαπλούς χρήστες), το API δεν είναι ελεύθερο για παραγωγή εφαρμογών από οποιονδήποτε (άρα περιορισμένο οικοσύστημα) και δεν μπορεί να θεωρηθεί φορητή συσκευή, αφού πρέπει να είναι συνδεδεμένο σε πρίζα.

 

Loading