Google Lens: Η νέα λειτουργία που μετατρέπει την κάμερα του smartphone σε εργαλείο αναζήτησης

Μία από τις εντυπωσιακότερες εξαγγελίες της Google στη χθεσινή παρουσίαση για το συνέδριο Google I/O 2017 είναι και αυτή της λειτουργίας Google Lens. Η εταιρεία συνδυάζει την τεχνητή νοημοσύνη του ψηφιακού βοηθού Google Assistant με την κάμερα του smartphone για να αναγνωρίζει τα αντικείμενα που βλέπει η κάμερα και να πραγματοποιεί διάφορες ενέργειες (π.χ. αναζήτηση). Ουσιαστικά, πρόκειται για μια παρόμοια λειτουργία με αυτήν που έχει προαναγγείλει (αλλά δεν έχει ενσωματώσει μέχρι στιγμής) η Samsung με το Bixby Vision.

Όπως ανέφερε ως παράδειγμα ο CEO της Google, Sundar Pichai, ο χρήστης θα μπορεί να φωτογραφίσει ένα λουλούδι και το Google Lens θα αναγνωρίζει το είδος του ή να φωτογραφίσει μια καρτέλα με το password από το δίκτυο WiFi και να συνδεθεί αυτόματα η συσκευή του. Άλλες ενδιαφέρουσες δυνατότητες θα είναι η αυτόματη μετάφραση π.χ. μιας πινακίδας ή ενός μενού στη γλώσσα του χρήστη, η εμφάνιση περισσότερων πληροφοριών για ένα εστιατόριο (κριτικές, βαθμολογίες).

Γενικότερα, η φιλοσοφία της Google κινείται γύρω από την κατανόηση της εικόνας με τον ίδιο τρόπο που κατανοεί το γραπτό κείμενο και τις ιστοσελίδες. Το Google Lens θα κάνει την εμφάνιση του μέσα στους επόμενους μήνες.

Loading