Google Lens: Ενσωματώθηκε και στην search bar του Google Search

Σπάνια βλέπουμε σημαντικές αλλαγές στην αρχική οθόνη της υπηρεσίας Google Search, αλλά να που η εταιρεία προχώρησε σε μια μικρή μεν, χρήσιμη δε προσθήκη. Για την ακρίβεια, εάν επισκεφθείτε το google.com θα παρατηρήσετε στο τέλος της search bar το εικονίδιο του Google Lens και πατώντας σε αυτό μπορείτε να πραγματοποιήσετε εξαρχής αναζήτηση ανεβάζοντας μια εικόνα ή παραθέτωντας το link της.

Η δυνατότητα αναζήτησης με αυτόν τον τρόπο υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό από την ενότητα Google Images, αλλά αυτή τη φορά η Google την φέρνει στο προσκήνιο και την ενισχύει με τις δυνατότητες της τεχνολογίας του Google Lens. Για παράδειγμα, το Google Lens δεν σου εμφανίζει απλά τις παρεμφερείς εικόνες, αλλά σου παραθέτει περισσότερες πληροφορίες για την εικόνα και σε περίπτωση που είναι κάποιο προϊόν, ενδεχομένως θα σου εμφανίσει και αποτελέσματα που οδηγούν σε κάποιο κατάστημα.

Ακόμη, εάν η εικόνα περιλαμβάνει κείμενο μπορείς να την ανεβάσεις και να αντιγράψεις το κείμενο για να το επικολλήσεις κάπου αλλού ή ακόμα και να το μεταφράσεις. Για τα QR codes σου παρουσιάζει αυτό που «κρύβουν», ενώ δεν λείπουν τα reverse links για να εντοπίσεις από που προέρχεται κάποια εικόνα.

Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη τις δυνατότητες του Google Lens από την υπηρεσία Google Photos, από τους web browsers και από την ενσωμάτωση του στις κάμερες των Android smartphones. Απλά με την προσθήκη του στην search bar γίνεται ακόμα πιο εύκολη και γρήγορη η αξιοποίηση του.

Loading