Google Lens: Ενσωμάτωση του εργαλείου και στον Chrome browser

Η εφαρμογή Google Lens αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα πολύτιμο εργαλείο για την καθημερινότητα των χρηστών και δυστυχώς δεν είναι τόσο διαδεδομένο, όσο θα έπρεπε – ιδίως αν αναλογιστούμε την εξοικονόμηση του χρόνου αλλά και του κόπου που είναι σε θέση να προσφέρει.

Για όσους λοιπόν δεν γνωρίζουν τα μαγικά του Google Lens, θα σας περιγράψουμε δυο διαφορετικές καταστάσεις – με τις οποίες θα εντυπωσιαστείτε. Αρχικά, πείτε ότι έχετε στην κατοχή σας μία επαγγελματική κάρτα ενός ανθρώπου που χρειάζεστε τις υπηρεσίες του, στην οποία αναγράφονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας. Εσείς όμως δεν θέλετε να πληκτρολογήσετε όλα αυτά τα στοιχεία και θέλετε δια μαγείας να καταχωρηθούν στη συσκευή σας. Τότε λοιπόν ανοίγετε το Google Lens, σκανάρετε τα στοιχεία στην κάρτα και αυτομάτως παρουσιάζονται στη συσκευή σας για να προχωρήσετε με την αποθήκευση.

Επίσης, εάν λατρεύετε τα φυτά και θέλετε συνεχώς να εξερευνάτε καινούργια αλλά δεν μπορείτε να βρείτε πώς ονομάζονται, το Google Lens μπορεί να σας παράσχει όλες τις πληροφορίες με επίσης ένα απλό σκανάρισμα του φυτού που επιθυμείτε διακαώς.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η συγκεκριμένη εφαρμογή λαμβάνει πολυάριθμους ρόλους και λειτουργεί αποτελεσματικά σε κάθε αντικείμενο ή κατάσταση που συναντάτε. Η εφαρμογή ήταν διαθέσιμη μέχρι στιγμής σε κινητά και τώρα η Google ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει και στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Η διαδικασία θα είναι πολύ απλή και έχει ως εξής:

Google Lens Chrome


Το νέο χαρακτηριστικό αναμένεται να κυκλοφορήσει παγκοσμίως τους επερχόμενους μήνες. Θα μπορείτε, μεταξύ άλλων, να επιλέξετε ένα κείμενο, εικόνες και βίντεο σε μια ιστοσελίδα και απευθείας θα σας εμφανίζονται αποτελέσματα για το περιεχόμενο που έχετε επιλέξει στην ίδια καρτέλα.

Μάλιστα, η υπηρεσία του Google Lens ενισχύεται σημαντικά και για τα κινητά, καθώς ενσωματώθηκε η λειτουργία Multitask Unified Model (MUM), σύμφωνα με την οποία μπορείτε να κάνετε συγκεκριμένες αναζητήσεις για την καλύτερη απόδοση των αποτελεσμάτων.

Για παράδειγμα, έχετε επιλέξει ένα πουκάμισο που σας αρέσει το μοτίβο του. Ωστόσο, εσείς θέλετε αυτό το μοτίβο σε ένα ζευγάρι κάλτσες. Τότε πληκτρολογείτε «κάλτσες με αυτό το μοτίβο» και η Google θα κάνει τα μαγικά της.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Loading