Τώρα μπορείς να αναγνωρίζεις τη ράτσα του σκύλου ή της γάτας με το Google Lens

Μέσα σε ένα μήνα από το λανσάρισμα της έξυπνης λειτουργίας Google Lens για όλα τα Android smartphones μέσω της υπηρεσίας Google Photos, η εταιρεία προχωρά σε μια ενδιαφέρουσα αναβάθμιση που μας επιτρέπει πλέον να βρίσκουμε τη ράτσα του σκύλου ή της γάτας που φωτογραφίζουμε.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τραβήξετε μια φωτογραφία με το smartphone και στη συνέχεια να την ανοίξετε μέσω της υπηρεσίας Google Photos. Από εκεί θα δείτε το εργαλείο Google Lens και αυτό θα σας βρει τη ράτσα. Επιπλέον, μπορείτε να πραγματοποιείτε αναζήτηση στις φωτογραφίες σας είτε με κάποιο tag που έχετε δώσει στο κατοικίδιο σας είτε απλά βάζοντας στην αναζήτηση τη ράτσα ή το αντίστοιχο emoji.

Η λειτουργία Google Lens συνδυάζει την τεχνητή νοημοσύνη του ψηφιακού βοηθού Google Assistant με την κάμερα του smartphone για να αναγνωρίζει τα αντικείμενα που βλέπει η κάμερα και να πραγματοποιεί διάφορες ενέργειες (π.χ. αναζήτηση). Ένα παράδειγμα της λειτουργίας είναι να στρέψεις την κάμερα επάνω σε κάποιο συγκεκριμένο λουλούδι και να ζητήσεις από τον Google Assistant να το αναγνωρίσει. Θα λάβεις όχι μόνο την απάντηση για το είδος, αλλά και σχετικές προτάσεις όπως κοντινά ανθοπωλεία. Ένα άλλο παράδειγμα είναι να φωτογραφίσεις τον αριθμό SSID επάνω σε κάποιο router και τότε το smartphone θα συνδεθεί αυτόματα στο δίκτυο WiFi χωρίς να χρειαστεί κάποια άλλη ενέργεια.

[Google]

Loading