Google Maps: Έρευνα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές

Ακόμα μία υπηρεσία της Google βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών για ενδεχόμενες πρακτικές που αντιτίθενται στους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού. Αυτή τη φορά είναι η σειρά του Google Maps να γίνει αντικείμενο έρευνας του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ), όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Για την ακρίβεια, το DoJ έχει ξεκινήσει μια μεγάλη έρευνα σχετικά με το Google Maps από το 2020 προκειμένου να εξετάσει αν η επικοινωνία με τις άλλες υπηρεσίες της Google παραβιάζει τους κανόνες περί ανταγωνισμού. Η έρευνα εστιάζει κυρίως σε δύο σημεία. Το πρώτο από αυτά αφορά τα Google Automotive Services που δίνουν στους κατασκευαστές ένα πακέτο υπηρεσιών της Google (Maps, Play Store, Assistant κ.ά.) για να τις ενσωματώσουν στα συστήματα infotainment των αυτοκινήτων. Το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι οι κατασκευαστές δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν άλλον ψηφιακό βοηθό και η Google αντιτείνεται πως η χρήση του Google Assistant είναι η ιδανικότερη για τη βέλτιστη εμπειρία. Το δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με τους developers third-party εφαρμογών, οι οποίοι δεν μπορούν να ενσωματώσουν εφαρμογές χρησιμοποιώντας άλλες τεχνολογίες πλην της Google.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί και αυτή η έρευνα, καθώς ήδη τρέχει μια ακόμη πολύ σημαντική από το DoJ σχετικά με την μηχανή αναζήτησης της Google και την κυριαρχία της στον τομέα της online διαφήμισης.

[via]

Loading