Google Maps και Google Search σε βοηθούν να οργανωθείς καλύτερα για το επόμενο ταξίδι σου

Η Google εισάγει μια σειρά από ενημερώσεις που έχουν ως στόχο να απαλλάξουν από το άγχος του σχεδιασμού ταξιδιών και εκδρομών, από νέες μεταφραστικές λειτουργίες και δρομολόγια ταξιδιών με AI στο Search μέχρι επιμελημένες συστάσεις στο Maps.



Ξεκινώντας αυτή την εβδομάδα σε περισσότερες από 40 πόλεις στις ΗΠΑ και τον Καναδά, το Google Maps θα εμφανίζει πλέον στους χρήστες επιμελημένες λίστες συστάσεων για μέρη που μπορούν να φάνε και να επισκεφθούν. Αυτές οι συστάσεις από πηγές όπως ο Lonely Planet, οι New York Times και το OpenTable περιλαμβάνουν μια εβδομαδιαία ενημερωμένη λίστα "Trending" με μέρη που έχουν δει μια πρόσφατη αύξηση της δημοτικότητας, μια λίστα "Top" με ιστορικά δημοφιλείς τοποθεσίες και μια λίστα "Gems" με μέρη που είναι, λοιπόν, κρυμμένα διαμάντια που αξίζει να επισκεφτείτε.

Δοκιμάζεται επίσης μια νέα λειτουργία Τεχνητής Νοημοσύνης στο Search, η οποία θα παρέχει ένα δείγμα δρομολογίου όταν οι χρήστες ζητούν ιδέες για ταξίδια. Αυτό το δρομολόγιο περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες, όπως επιλογές για πτήσεις και ξενοδοχεία, μαζί με προτάσεις για τοπικά αξιοθέατα και μέρη για φαγητό. Η Google αναφέρει ότι θα αντλεί επίσης πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τις συνιστώμενες τοποθεσίες - όπως πληροφορίες για επιχειρήσεις, κριτικές και φωτογραφίες - και ότι τα δρομολόγια μπορούν να εξαχθούν στο Gmail, στα Docs ή στο Maps. Αυτή η λειτουργία είναι, προς το παρόν, διαθέσιμη μόνο για τους χρήστες που εγγράφονται στη δωρεάν εμπειρία Search Generative Experience της Google.

Η Google ενημερώνει επίσης τη λειτουργία Circle to Search που εισήγαγε τον Ιανουάριο με νέες μεταφραστικές δυνατότητες. Αυτό θα επιτρέπει στους χρήστες να μεταφράζουν οτιδήποτε βρίσκεται στην οθόνη τους - όπως ένα online μενού ή μια σελίδα τοπικών εκδηλώσεων - πατώντας παρατεταμένα το αρχικό κουμπί ή τη γραμμή πλοήγησης και πατώντας το εικονίδιο μετάφρασης.

Το Circle to Search, το οποίο είναι προς το παρόν διαθέσιμο στο Pixel 7 Plus και στη σειρά Samsung Galaxy S24, επεκτείνεται σε περισσότερες συσκευές Android αυτή την εβδομάδα, ενώ η λειτουργία μετάφρασης θα κυκλοφορήσει "τις επόμενες εβδομάδες".

[Google]

Loading