Google Maps και Waze θα αναπτύσσονται από την ίδια ομάδα στο εξής

Μία ακόμη ένδειξη ότι η Google σκοπεύει σε κάποια φάση να ενοποιήσει το Waze με το Google Maps έρχεται στην δημοσιότητα από τη The Wall Street Journal. Η ιστοσελίδα ισχυρίζεται σε πρόσφατη αναφορά της πως η Google έχει ξεκινήσει να συνδυάζει τις δύο ομάδες που ασχολούνται με την ανάπτυξη των δύο υπηρεσιών, αλλά για την ώρα δεν θα δούμε κάποια αλλαγή στην εμπειρία χρήσης και θα συνεχίσουν να λειτουργούν αυτόνομα και ξεχωριστά.

Η Google είχε εξαγοράσει τη Waze το 2013 και μάλιστα διατήρησε τους περίπου 500 υπαλλήλους της τελευταίας στις θέσεις τους χωρίς να αλλάξει το παραμικρό στον τρόπο της λειτουργίας της. Από τότε πέρασε μια δεκαετία, πολλές λειτουργίες και χαρακτηριστικά του Waze βρήκαν τον δρόμο τους και στην υπηρεσία Google Maps, επομένως, ίσως έφτασε η ώρα να ενωθούν σε μία.

Εκπρόσωπος της Google σχολίασε το δημοσίευμα της WSJ λέγοντας ότι η εταιρεία παραμένει αφοσιωμένη στο μοναδικό brand της Waze και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους περισσότερους από 150 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες της. Μάλιστα, μέσα στο 2023 αναμένεται ο ριζικός επανασχεδιασμός του Waze και πιθανότατα θα δούμε καλύτερη επικοινωνία με άλλες υπηρεσίες της Google (π.χ. YouTube Music, Google Assistant).

Παρόλα αυτά, με βάση τα όσα μας έχει δείξει η Google όλα αυτά τα χρόνια, μοιάζει απίθανο να συνεχίσει να συντηρεί εσαεί δύο υπηρεσίες με αρκετά παρόμοιες λειτουργίες και η ενοποίηση των ομάδων ανάπτυξης μάλλον μας δείχνει προς τα που θα κινηθεί.

[via]

Loading