Google Maps: Μετατρέπεται σταδιακά σε κοινωνικό δίκτυο με τη νέα λειτουργία

Το Google+ μπορεί να απέτυχε παταγωδώς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Google έχει παρατήσει εντελώς τις προσπάθειες δημιουργίας ενός κοινωνικού δικτύου ή τουλάχιστον κάτι που να θυμίζει κοινωνικό δίκτυο. Αυτές οι προσπάθειες βλέπουμε τελευταία να εκφράζονται μέσα από την υπηρεσία Google Maps, στην οποία προστέθηκε ακόμα μία λειτουργία που μοιάζει με News Feed.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε την προσθήκη ενημερώσεων από άλλους χρήστες και επιχειρήσεις μέσα από την καρτέλα Explore της υπηρεσίας Google Maps, απ’ όπου μπορείς να δεις εύκολα αναρτήσεις, φωτογραφίες, reviews κλπ. για διάφορα σημεία ενδιαφέροντος στον χάρτη, όπως εστιατόρια, μνημεία, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις κλπ. Η Google ξεκαθαρίζει ότι μέσα σε αυτό το feed θα μπορούν να εμφανιστούν άρθρα από και αναρτήσεις από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων.

Remote file


Το υλικό που εμφανίζεται στον κάθε χρήστη μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις προτιμήσεις του ή τις συνήθειες του, υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις follow άλλους χρήστες και επιχειρήσεις, να μοιραστείς αυτές τις αναρτήσεις με άλλους χρήστες, να κάνεις like, να τις αποθηκεύσεις, αλλά και να ξεκινήσεις άμεσα την πλοήγηση για να βρεθείς εκεί. Για παράδειγμα, μπορεί να διαβάσεις ένα review για κάποιο εστιατόριο, να πατήσεις απευθείας την επιλογή Directions για να δεις στον χάρτη πως μπορείς να μεταβείς εκεί.

Η νέα λειτουργία έρχεται στη mobile έκδοση του Google Maps από σήμερα και πιθανότατα κάποιοι να την βλέπετε ήδη.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[Google]

Loading