Google Maps: Περισσότερο χρώμα για τους διαφορετικούς τύπους εδάφους και λεπτομέρεις στους δρόμους

Η Google ανακοίνωσε επίσημα ότι η νέα αναβάθμιση της υπηρεσίας Google Maps θα φέρει περισσότερο χρώμα στους χάρτες για να γίνεται πιο ξεκάθαρη η διαφορά μεταξύ των διαφορετικών τύπων του εδάφους, όπως παραλίες, έρημοι, ποτάμια, ωκεανοί και χαράδρες, αλλά και την πιο έντονη βλάστηση με σκούρο πράσινο και λευκό στα χιονισμένα βουνά. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες θα μπορούν να μελετούν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τις περιοχές που θέλουν να επισκεφτούν.

Για να τα καταφέρει, η Google συνδύασε τεχνολογία Computer Vision με τα δεδομένα που λαμβάνει από δορυφορικές λήψεις και στη συνέχεια εφαρμόζει ένα νέο μοντέλο HSV (Hue, Saturation, Value) για να αποδώσει τις διαφορές στα τοπία. Ο νέος χρωματισμός εμφανίζεται ήδη σε αρκετούς χρήστες του Google Maps, επομένως, είναι θέμα ημερών να τον δούμε όλοι στις συσκευές μας.

google-maps-accurate-streets.jpg

Ταυτόχρονα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως ετοιμάζει βελτιώσεις στις πληροφορίες που παρέχει για τους δρόμους, ειδικά για όσους κινούνται πεζή. Συγκεκριμένα, θα επισημαίνει στον χάρτη την ύπαρξη διαβάσεων, πεζοδρομίων και διαχωριστικών νησίδων με ακριβή σχήματα και το σωστό πλάτος κάθε δρόμου. Αυτές οι προσθήκες θα γίνουν μέσα στους επόμενους μήνες στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο αρχικά, και αργότερα σε ακόμη περισσότερες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

[Google]

Loading