Google Meet: Σημαντικές προσθήκες στην υπηρεσία τηλεδιασκέψεων

Η Google πριν ένα χρόνο περίπου πήρε την απόφαση να διαθέσει την υπηρεσία Google Meet στους χρήστες της, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες που επέβαλε η πανδημία του κορονοϊού. Μπορεί η δωρεάν προσφορά της υπηρεσίας να λήγει προς τα τέλη του Ιουνίου, ωστόσο, όλοι οι χρήστες θα προλάβουν να απολαύσουν την ανανέωση της υπηρεσίας, στην οποία θα προχωρήσει η εταιρεία.

Η Google ανακοίνωσε ότι το Google Meet θα αποκτήσει έναν ολοκαίνουργιο και ανανεωμένο σχεδιασμό, καθιστώντας σαφείς τις προσπάθειες της εταιρείας να ανταγωνιστεί τον βασικό της αντίπαλο, το Zoom. Πρόκειται για έναν κομψό και μοντέρνο σχεδιασμό, καθώς δεν αποτελούσε μυστικό ότι το Google Meet δεν ήταν η πιο ελκυστική υπηρεσία τηλεδιασκέψεων στην αγορά.

Παράλληλα, η εταιρεία με τις νέες λειτουργίες που θα προσθέσει ίσως να κεντρίσει το ενδιαφέρον για την επιστροφή σας στην υπηρεσία μετά τη λήξη της δωρεάν δοκιμής. Αρχικά, θα μπορείτε εύκολα πλέον να καρφιτσώσετε ή να ξεκαρφιτσώσετε το περιεχόμενο που προβάλλεται στην οθόνη σας, δίχως να αγχώνεστε μην σας «ξεφύγει» κάτι. Επίσης, θα μπορείτε να κάνετε ακριβώς το ίδιο και στους ομιλητές, σε περίπτωση που είναι παραπάνω από ένας, ενώ τα ονόματα των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια του Meet call σας θα είναι πάντα ορατά.

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να ξεκινάτε τo video call με το πρόσωπο σας, θα σας παρέχονται πολλές δυνατότητες προκειμένου να επιλέξετε τον τρόπο εμφάνισης σας στο meeting.

Σε μια προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας του ήχου και του βίντεο στην εφαρμογή, η Google εισάγει τον Data Saver στο Google Meet τον Μάιο, κατά τον οποίο θα περιορίζεται ο όγκος των δεδομένων που καταναλώνεται στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για τη μείωση του κόστους.

Με την ανανέωση της υπηρεσίας θα εμφανιστεί ακόμα ένα χαρακτηριστικό, το Autozoom, που θα ζουμάρει αυτόματα σε κάθε συμμετέχοντα του Meet call και θα τον μεταφέρει απευθείας στο κέντρο της οθόνης τη στιγμή που παίρνει το λόγο.

Τέλος, προστίθενται τρία video backgrounds, που θα έχουν φόντο μια σχολική αίθουσα, ένα πάρτι και ένα δάσος.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[Google]

Loading