Google: Μεγάλες αλλαγές στις υπηρεσίες της για την προστασία των ανηλίκων

Η Google ανακοίνωσε μια σειρά αλλαγών σε μερικές από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες της για να διασφαλίσει τη μέγιστη προστασία των νεαρών χρηστών. Σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχουν διάφορες πολιτικές και λειτουργίες για την ασφάλεια των ανηλίκων.

Για παράδειγμα, το Family Link επιτρέπει στους γονείς να δημιουργούν λογαριασμούς επίβλεψης για τα παιδιά τους. Συγχρόνως, έχει κυκλοφορήσει εφαρμογές για κινητά, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί ιδίως για παιδιά, όπως το Youtube Kids. Βέβαια, υπάρχει πάντα περιθώριο εξέλιξης, όταν γίνεται λόγος για χρήστες κάτω των 18 ετών, εξ ου και οι αλλαγές της εταιρείας.

Η Google αλλάζει το YouTube και το Search για παιδιά

Στο YouTube, η Google θα αλλάξει την προεπιλεγμένη ρύθμιση μεταφόρτωσης περιεχομένου στην πιο ιδιωτική επιλογή για χρήστες ηλικίας 13-17 ετών. Αυτές οι μεταφορτώσεις θα μπορούν να προβληθούν μόνο από τον χρήστη και τα άτομα που επιλέγουν οι ίδιοι. Θα έχουν τη δυνατότητα επίσης να δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο που επιθυμούν, αλλά η Google θα τους υπενθυμίζει ποιος μπορεί να δει τα video τους. Επιπλέον, η αυτόματη αναπαραγωγή θα απενεργοποιηθεί από προεπιλογή, οπότε το επόμενο βίντεο δεν θα παίζει αυτόματα.

Αναφορικά με το Search, η Google σημειώνει ότι η ασφαλής αναζήτηση είναι ήδη ενεργοποιημένη από προεπιλογή για χρήστες κάτω των 13 ετών. Σύντομα, η Google θα ενεργοποιήσει τη λειτουργία από προεπιλογή για όλους τους νέους και υπάρχοντες χρήστες κάτω των 18 ετών.

google-safe-kid-1.jpg

Ακολουθούν μερικές επιπλέον αλλαγές που σχεδιάζει να εφαρμόσει η Google τους επόμενους μήνες:

  • Έρχονται νέες ρυθμίσεις σχετικές με την προστασία στο Google Assistant για να αποτρέψουν την εμφάνιση του περιεχομένου για ενηλίκους.
  • Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι χρήστες κάτω των 18 ετών δεν θα μπορούν να ενεργοποιήσουν το Ιστορικό της τοποθεσίας στους λογαριασμούς τους.
  • Η Google προσθέτει μια νέα ενότητα ασφάλειας στο Google Play.
  • Η Google θα αποκλείσει τη στόχευση διαφημίσεων με βάση την ηλικία, το φύλο ή τα ενδιαφέροντα των ατόμων που είναι κάτω των 18 ετών.
  • Τα νέα φίλτρα Digital Wellbeing θα επιτρέπουν στους χρήστες να αποκλείουν ειδήσεις, podcast και ιστότοπους σε έξυπνες συσκευές.

Ένας εκπρόσωπος της Google μιλώντας για τις αλλαγές που προχώρησαν, ανέφερε:

Ενώ ορισμένες από αυτές τις ενημερώσεις αφορούν άμεσα τους επερχόμενους κανονισμούς, έχουμε ξεπεράσει αυτό που απαιτείται από το νόμο για την προστασία των εφήβων στο Google και το YouTube. Πολλές από αυτές τις αλλαγές επεκτείνονται πέρα ​​από κάθε ισχύον ή επερχόμενο κανονισμό. Αναζητούμε τρόπους για να αναπτύξουμε συνεπείς εμπειρίες προϊόντων και ελέγχους χρηστών για παιδιά και εφήβους παγκοσμίως.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[Google]

Loading