Google Play: Ο λόγος που τέθηκε εκτός λειτουργίας για λίγο εχτές

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών «πτώσεων» των Facebook, Threads, Facebook Messenger, Instagram, YouTube και Discord, ορισμένοι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα και με το κατάστημα εφαρμογών Google Play, υπό την έννοια ότι δεν μπορούσαν να περιηγηθούν ή να κατεβάσουν εφαρμογές. Σε αντίθεση με τις υπολοιπες υπηρεσίες, η Google αποκάλυψε τι επηρέασε την ομαλή λειτουργία του καταστήματος της.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Android Authority, δεν υπήρξε κάποιο σοβαρό τεχνικό πρόβλημα ή κάποια επίθεση, απλά επρόκειτο για...παράπλευρη απώλεια της πτώσης λειτουργίας της Meta. Πολλοί χρήστες στράφηκαν στο Google Play αντί να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της Meta, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η επισκεψιμότητα σε ασυνήθιστα και μη αναμενόμενα επίπεδα, γεγονός που «μπούκωσε» τους servers του Google Play.

Ο εκπρόσωπος της Google αναφέρει ότι στην πραγματικότητα επηρεάστηκαν μόνο μικρές ομάδες χρηστών, ενώ διευκρίνησε πως οι τεχνικοί της εταιρείας έχουν ξεκινήσει έρευνα για να απορρίψουν οριστικά το ενδεχόμενο κυβερνοεπίθεσης.

[via]

Loading