Google Play: Θα εμφανίζει κριτικές με βάση τη χώρα και τη συσκευή του χρήστη

Σε μια προσπάθεια να βελτιώσει το επίπεδο των κριτικών που βλέπουμε σε κάθε ξεχωριστή εφαρμογή και παιχνίδι του καταστήματος Google Play, η Google ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει σταδιακά να εμφανίζει κριτικές με βάση τη χώρα όπου βρίσκεται ο χρήστης, αλλά και με βάση τη συσκευή που χρησιμοποιεί.

Η αρχή θα γίνει με τα smartphones από το Νοέμβριο της τρέχουσας χρονιάς, ενώ από τις αρχές του 2022 θα δούμε ξεχωριστές κριτικές για Chromebooks, tablets και άλλες συσκευές που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Android έχοντας πρόσβαση στο κατάστημα Google Play.

Είναι μια ενδιαφέρουσα και απολύτως λογική στροφή από πλευράς Google, καθώς μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική η εμπειρία ενός παιχνιδιού σε ένα tablet σε σύγκριση με ένα smartphone, όπως και σε ίδια κατηγορία συσκευής με διαφορετικές δυνατότητες (π.χ. entry-level με flagship). Επίσης, ειδικά στα online games η απόδοση των servers μπορεί να διαφέρει δραματικά από χώρα σε χώρα.

Εξάλλου, η Google προσθέτει νέα εργαλεία στο Play Console για τους developers προκειμένου να βλέπουν πιο χρήσιμες πληροφορίες από τα reviews και τις βαθμολογίες που δίνουν οι χρήστες στις εφαρμογές τους. Για παράδειγμα, ένας developer θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει για κάθε συσκευή ξεχωριστά τις απόψεις των χρηστών, έτσι ώστε να προχωρά σε συγκεκριμένες βελτιστοποιήσεις της εφαρμογής του.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[Google]

Loading