Google Search: Εμφανίζει περισσότερες πληροφορίες τις ιστοσελίδες που ετοιμάζεσαι να επισκεφθείς

Σε μια ακόμη προσπάθεια να ενισχύσει το κύρος των “σοβαρών” ιστοσελίδων και να παρέχει μια σιγουριά στους χρήστες, η Google ανακοίνωσε ότι από σήμερα θα μπορούν να μάθουν περισσότερα για την ιστοσελίδα που ετοιμάζονται να επισκεφθούν από τα αποτελέσματα αναζήτησης, τουλάχιστον στις ΗΠΑ.

google-search-results-1.jpg

Συγκεκριμένα, έχει προστεθεί ένα νέο εικονίδιο στην επάνω αριστερή γωνία κάθε αποτελέσματος αναζήτησης, το οποίο μπορεί να πατήσει ο χρήστης για να του εμφανιστεί μια σύντομη περιγραφή της ιστοσελίδας από τη Wikipedia. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει επίσημη καταχώρηση εκεί, τότε η Google θα ενημερώνει τον χρήστη για την ημερομηνία που έγινε indexed για πρώτη φορά η ιστοσελίδα από τη μηχανή αναζήτησης.

Ακόμη, η Google θα ενημερώνει τον χρήστη εξαρχής αν η ιστοσελίδα που ετοιμάζεται να επισκεφθεί χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο HTTPS για ασφαλή σύνδεση, όπως επίσης ότι για το αν πρόκειται για διαφήμιση ή για native αποτέλεσμα αναζήτησης.

google-search-results-2.jpg

Η αρχή γίνεται, όπως προαναφέραμε, από τις ΗΠΑ σε όλες τις εκδόσεις του Google Search (mobile, desktop) και λογικά θα επεκταθεί σε όλο τον κόσμο μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[Google]

Loading