Google Search: Φήμες για ριζικό επανασχεδιασμό με έμφαση σε AI και videos

Οι φήμες για ριζικό επανασχεδιασμό της μηχανής αναζήτησης της Google κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό, ενώ έχουν φουντώσει ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της αξιοπρόσεκτης ανόδου του Microsoft Bing λόγω της ενσωμάτωσης του ChatGPT.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μοιράζεται με το κοινό η The Wall Street Journal, το νέο Google Search θα επικεντρωθεί ακόμη περισσότερο στον χρήστη με περισσότερα οπτικοποιημένα στοιχεία, προσωπική πληροφόρηση και ενίσχυση της εμπειρίας χρήσης με εργαλεία AI έτσι ώστε να μοιάζει περισσότερο με συζήτηση παρά με «ξερή» αναζήτηση. Αυτό σημαίνει πως θα αυξηθούν σημαντικά τα μικρά videos και το περιεχόμενο από τα κοινωνικά δίκτυα στα αποτελέσματα αναζήτησης, ενώ θα βλέπουμε λιγότερα «μπλε» links που θα οδηγούν σε ιστοσελίδες.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μέρος της δουλειάς που έχουν αναλάβει περισσότεροι από 160 προγραμματιστές και ειδικοί του τομέα Τεχνητής Νοημοσύνης της Google, οι οποίο εργάζονται επάνω στο Project Magi (σ.σ. τη νέα μηχανή αναζήτησης), και πιθανότατα θα έχουν πολλά να μας πουν στο συνέδριο Google I/O 2023 στις 10 Μαΐου 2023.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για το Project Magi, μιας και ήρθε στο προσκήνιο τον περασμένο μήνα από τη The New York Times, σε μια αναφορά σχετική με την πρώτη αντίδραση της Google στις φήμες πως η Samsung σκέφτεται να στραφεί στο Microsoft Bing ως προκαθορισμένη επιλογή μηχανής αναζήτησης για τις συσκευές της.

Λίγες ημέρες απέμειναν για να δούμε τί από όλα αυτά θα βγει αληθινό και αν η επόμενη μηχανή αναζήτησης της Google θα είναι έτοιμη στα κοντά ή αν απλά θα προχωρήσουν στα αποκαλυπτήρια της με σκοπό να συγκρατήσουν το κοινό που «φεύγει» για άλλους προορισμούς.

[via]

Loading